Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Rebekka Helen Fremstad innvilget permisjon frem til 2025
Illustrasjonsbilde av vekter

Rebekka Helen Fremstad innvilget permisjon frem til 2025

Rebekka Helen Fremstad har søkt om permisjon uten lønn fra sin 50% stilling som utviklingsansvarlig i Norges Vektløfterforbund (NVF) i perioden 31.07.2023 – 31.12.2024.

Årsaken er at hun har blitt tilbudt en 100% tidsbegrenset stilling i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) for å jobbe med krafttak for mangfold og inkludering. Fremstad har siden 1. januar 2023 jobbet 50% med dette for NIF og 50% som utviklingsansvarlig i NVF.

- Dette er synd for NVF og jeg aldri lagt skjul på hvor flink jeg synes Rebekka er - noe vi for eksempel ga klart uttrykk for under kvinnedagen tidligere i år. Vi har uansett innvilget hennes søknad da NVF aldri ønsker å stoppe ansattes ønsker om å utvikle seg videre innen idrettsorganisasjonen, sier generalsekretær i Norges Vektløfterforbund Svein-Erik Edvartsen.  

Fremstad ser frem til å jobbe 100% i NIF og takker samtidig NVF for permisjonssøknaden ble innvilget. Hun har meddelt at hun også vil være tilgjengelig for NVF i permisjonstiden ved eventuelle spørsmål.

- Det er med vemod at jeg tar en pause fra NVF og alle de flotte folkene. I midlertid er en av de største utfordringene i norsk idrett nå, at mange barn og unge faller utenfor på grunn av økonomi. Jobben i Krafttaket for mangfold og inkludering oppleves derfor ekstra viktig, og jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringene som venter meg der. Ser frem til å møte alle igjen og være tilbake for fullt 1. januar 2025, sier Fremstad

NVF vil vurdere å erstatte Fremstad i administrasjonen, men vil ikke starte en egen ansettelsesprosess da NVF har mange aktuelle kandidater i lys av søkerlisten til stillingen som organisasjonskonsulent. 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS