Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / NVF representert på kvinnedagen på Ullevaal Stadion
Utviklingsansvarlig Rebekka Fremstad sammen med president i Fotballforbundet (NFF) Lise Klavenes.
Utviklingsansvarlig Rebekka Fremstad sammen med president i Fotballforbundet (NFF) Lise Klavenes.

NVF representert på kvinnedagen på Ullevaal Stadion

Norges Vektløfterforbund (NVF) var i dag representert ved generalsekretær Svein-Erik Edvartsen (43) og utviklingsansvarlig Rebekka Fremstad (26) på frokostmøte på Ullevaal Stadion i regi av Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund og Norsk Tipping.

8. mars betyr kvinnedagen og det har lenge vært fokus på jenter og kvinner inn i idretten. I den forbindelse ble det arrangert frokostmøte på Ullevaal Panorama.

Satsingen på kjønnsbalanse og mangfold i idretten begynte med et initiativ fra Innlandet idrettskrets under navnet «#GNIST». I samarbeid med Norges Fotballforbund har prosjektet underveis endret navn til «Vi trenger deg». Målet med prosjektet er å bedre kjønnsbalansen i idretten. 

Klikk her for å lese mer om innholdet og se opptak av frokostmøtet med alle innlegg. 

- I Norges Vektløfterforbund har vi kommet langt på utøversiden, og det er en glede å se alle de gode prestasjonene. Derimot har vi en vei å gå i leder- og trenerposisjoner. Jeg ønsker derfor å videreformidle budskapet fra dagens seminar. Jenter og kvinner - Rekk opp hånda og si ja når du får muligheten. Alle - Slipp til jentene, gi de muligheten og spør om de vil ta på seg ansvaret, sier Utviklingsansvarlig Rebekka Fremstad. 

VG har tidligere omtalt at Svein-Erik Edvartsen har gått foran og ansatt en rekke kvinner i Norsk Idrett de siste 13 årene. Nå hyller han Fremstad etter å ha jobbet sammen med henne i to måneder.

- Rebekka er bare 26 år og er en fantastisk flink arbeidstaker. Når hun jobber som utviklingsansvarlig i ett særforbund settes det krav til mental styrke, evne til å ivareta sin integritet, orden – og rettferdigsans, samarbeidsvilje, emosjonell stabilitet, og ikke minst struktur og nøyaktighet. Etter å ha jobbet med Rebekka i to måneder er ingen tvil om at hun har disse kvalitetene. Jeg oppfatter videre at hun er selvstendig og effektiv. Hun er en ansvarsbevisst og omgjengelig person som med sin positive væremåte er høyt verdsatt på Ullevaal Stadion. Det er selvsagt ikke uten grunn av NIF har «stjålet» henne 50% fra oss allerede, sier Edvartsen.

Under dagens frokostmøte foreleste blant annet fotballpresident Lise Klaveness som er aktuell for styreplass i UEFA.

Les sitater fra fotballpresident Lise Klavenes, idrettspresident Berit Kjøll og kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping Tonje Sagstuen her. 

ELEIKO