Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Lærerikt trenerseminar på Olympiatoppen
Seminardeltakerne samlet utenfor Olympiatoppen.
Seminardeltakerne samlet utenfor Olympiatoppen.

Lærerikt trenerseminar på Olympiatoppen

Over 30 deltakere var med på årets trenerseminar i Oslo. Helgen besto av spennende foredrag om blant annet skadeforebygging, ernæring, antidoping, og selvfølgelig vektløfting.

På fredag var det forelesninger med fagpersoner fra Olympiatoppen og Antidoping Norge, mens lørdag og søndag var forbeholdt trenerne Frank Mantek og Michael Vater fra det tyske vektløfterforbundet. Se programmet her.

Mantek og Vater holdt foredrag om Mathias Steiners vei mot OL-gull i Beijing, teoretisk og praktisk teknikkinnlæring i vektløfting, og til slutt den tyske treningsmetoden i vektløfting. 

Mesteparten av foredragene ble holdt på tysk, men Melissa Schanche fra Spydeberg Atletene gjorde en fantastisk jobb med å oversette og videreformidle det som ble sagt til seminardeltakerne.

Ved seminarets ende kunne Frank Mantek meddele følgende:

- Vi takker så mye for at vi fikk komme hit og dele av vår kunnskap og våre metoder. Det har vært veldig fint å snakke til en forsamling som er så interesserte og engasjerte. Vi ønsker dere lykke til med å utvikle flere unge, gode utøvere, og vi håper på å se en OL-medalje fra Norge neste år!

I forkant av trenerseminaret var også jentene fra "Det krevende steget"-prosjektet (Julia Jordanger Loen, Tine Rognaldsen Pedersen, Ronja Lenvik og Lea Berle Horne) samlet for å trene sammen på Olympiatoppen. Jentene ble under seminaret brukt som modeller til å demonstrere teknikkinnlæring i vektløfting.

IMG_0996.jpegJulia Jordanger Loen og Frank Mantek demonstrerer posisjoner i rykk mens seminardeltakerne følger nøye med.

IMG_1029.jpeg
Lea Berle Horne viser korrekt teknikk i overstøt.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS