Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Idrettstinget 2023: Toppidrettssjefen mener vektløfting er OL-kandidat
Visepresident i NVF Hilde Næss og styreleder i VM i vektløfting 2025 Nils R. Sandal som deltar på Idrettstinget i egenskap som kretsleder i Vestlandet Idrettskrets.
Visepresident i NVF Hilde Næss og styreleder i VM i vektløfting 2025 Nils R. Sandal som deltar på Idrettstinget i egenskap som kretsleder i Vestlandet Idrettskrets.

Idrettstinget 2023: Toppidrettssjefen mener vektløfting er OL-kandidat

Fredag 2. juni 2023 klokken 11.00 åpnet Idrettspresident Berit Kjøll Idrettstinget i Bergen. Under Toppidrettssjef Tore Øvrebøs redegjørelse trakk han frem vektløfting som OL-kandidat.

Denne helgen arrangeres Idrettstinget 2023. Norges Vektløfterforbund (NVF) er representert med visepresident Hilde Næss som tingdelegat og generalsekretær Svein-Erik Edvartsen som observatør. President Stian Grimseth er på veg til «Grand prix stevne» på Cuba.

Etter Idrettspresidentens åpningstale hilste ordføreren i Bergen – 29 år unge - Linn Kristin Engø til Idrettstinget. Deretter var det kultur – og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sin tur før selve tingforhandlingene startet.

Se også Trettebergstuens hilsen til «VM-kick off 2025» i vektløfting her.

Kjartan Berland og Katharina Rise ble deretter valgt som dirigenter. Berland dirigerte også Forbundstinget til Norges Vektløfterforbund tidligere i år, ble hyllet i etterkant, og omtalt som Norges beste dirigent. 

Den store snakkissen i Norsk Idrett frem mot Idrettstinget har vært «presidentkampen». Forbundsstyret i Norges Vektløfterforbund har tidligere enstemmig besluttet å gi sin stemme i presidentvalget til Zaineb Al-Samarai. 

- Det er en selvfølge å delta på Idrettstinget, det er her rammebetingelsene for den aktive idretten vedtas. Og det er ekstra spennende når det er valg. Styret i NVF har vedtatt å støtte flertallsinnstillingen til valgkomiteen. Det er imidlertid viktig å vektlegge at vi ser frem til et godt samarbeid med det nye idrettsstyret uansett utfall - vår innstilling er at vi skal gjøre hverandre gode. Videre er det viktig å forberede seg godt på sakene som legges frem, det er nemlig mye annet enn presidentvalget som har betydning for oss som et lite særforbund. Dette blir en spennende helg, og jeg håper mange har mulighet til å følge med på streamen, sier visepresident Hilde Næss.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø trakk spesielt frem vektløfting i sin redegjørelse til Idrettstinget om idretter som er OL-aktuelle.

- Vektløfting er OL-kandidat, sa Øvrebø fra Idrettstingets talerstol.

IMG_3116.JPG

Representasjons – og deltakerlisten kan leses her. 

Idrettstinget kan følges direkte via stream her. 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS