Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen: - Kjartan Berland Norges beste dirigent
Fra venstre: Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen, dirigent Kjartan Berland og president Stian Grimseth.
Fra venstre: Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen, dirigent Kjartan Berland og president Stian Grimseth.

Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen: - Kjartan Berland Norges beste dirigent

Søndag 26. mars 2023 ble det avholdt Forbundsting i Norges Vektløfterforbund på Scandic Oslo Airport. Forbundsstyret valgte å fremme eksterne Kjartan Berland som dirigent som ble enstemmig valgt av Forbundstinget.

Berland har svært bred erfaring som dirigent og har blant annet dirigert en rekke årsmøter / Forbundsting for eksempel flere ting i regi av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, Norges Skiforbund, Norges Motorsportforbund, og Norges Fotballforbund der han var dirigent for første gang i Stavanger i 2006.

- I NVF som i alle andre forbund er det administrasjonen som forbereder Forbundstinget med den hensikt å sørge for trygge og gode rammer slik at demokratiet ivaretas 100%. Jeg kjenner Berland godt fra fotballen og innstilte han tidlig som dirigent til Forbundsstyret som tok min innstilling til følge og fremmet han som dirigentforslag til Forbundstinget der han ble enstemmig valgt. Berland viste igjen etter mitt syn at han utvilsomt er Norges desidert beste dirigent, sier generalsekretær Svein-Erik Edvartsen.

Kort tid etter Forbundstinget var ferdig tikket følgende melding inn fra en delegat med stemmerett til NVFs administrasjon:

- NVF er stolte av at Berland takket ja til oppdraget, og det er ikke vanskelig å forstå at han er en ettertraktet dirigent. Tatt dirigent-oppdragsmengden til Berland i betraktning er det åpenbart at flere og flere både kubber, kretser, regioner, og forbund ser verdien og viktigheten av å ha en stødig dirigent slik at alt foregår i formelle og korrekte former, sier Edvartsen.

Kjartan Berland synes det var hyggelig å dirigere Forbundstinget til Norges Vektløfterforbund for første gang.

- Det var veldig hyggelig å kunne bistå Norges Vektløfterforbund som dirigent, sier Berland.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS