Vektløfting / Nyheter / 2024 / Startet å løfte for bare tre måneder siden - i dag deltok han under NM 5 kamp
jordanger.jpg

Startet å løfte for bare tre måneder siden - i dag deltok han under NM 5 kamp

Lars Erik Jordanger Loen (17) startet med vektløfting for bare tre måneder siden. Han debuterte i NM-sammenheng under helgens NM 5 kamp i Breimsbygda.

Jordanger Loen som spiller fotball som midtstopper på Sadanes 17-års-lag, og som også har spilt noen kamper for Sandanes A-lag i 4. divisjon senior, ønsket også å prøve vektløfting for første gang for tre måneder siden. Kanskje ikke så unaturlig siden søsteren hans Julia Jordanger Loen har hatt vektløfting som idrett i flere år, og selv er en del både av landslaget og Olympiatoppenprosjektet "Det Krevende Steget". 

- Jeg ble med på RM 5 kamp (regionsmesterskapet) for en stund tilbake mest for gøy, men da jeg kom på 5. plass i 17/18-års-klassen ga det mersmak. Jeg synes det er veldig gøy med vektløfting, sier Lars Erik Jordanger Loen til vektlofting.no.

Jordanger Loen har fått god oppfølging av Robert Andre Moldestad.

- Etter at jeg prøvde vektløfting for første gang for tre måneder siden, har jeg trent ca. tre ganger daglig med Moldestad som coach i tillegg til fotballen. Det har vært - og er veldig morsomt, sier Jordanger Loen.

Leder i Breimsbygda IL Vektløfting og hovedansvarlig for NM 5 kamp fra teknisk arrangørs side Ola Bergheim, er naturligvis også glad for at flere starter med vektløfting.

- Lars Erik er en kjekk gutt som jobber bra, han begynner å få til ting, vektløfting vil også komme godt med som fotballspiller, alle idrettsutøvere trenger en grunnmur av styrketrening, de har ikke brukt for to - eller tre-gangeren av sin kroppsvekt, men egen vekt er bra som grunntrening uansett, sier Bergheim.

Bergheim som åpnet årets NM 5 kamp sammen med ordføreren og fungerende president i Norges Vektløfterforbund, mener Jordanger kjapt vil se stor fremgang i nær fremtid.

- Lars Erik kommer til å ha en fin fremgang hvis han fortsetter i 2-3 år til med vektløfting. Det er jeg sikker på, sier Bergheim.

Når det gjelder mål fremover, meldte Jordanger Loen følgende:

- Vinne gull under NM ungdom i november dersom jeg deltar i 61-kilo-klassen.

 

 

 

 

 

 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS