Vektløfting / Nyheter / 2024 / Sol Anette Waaler ble europamester i rykk
Sol A. Waaler fikk gull og bronse i EM.
Sol A. Waaler fikk gull og bronse i EM.

Sol Anette Waaler ble europamester i rykk

Rebekka Tao Jacobsen og Sol Anette Waaler konkurrerte i dag i 55 kg-klassen i EM senior. Etter en spennende konkurranse kunne Waaler kalle seg europamester i rykk og tredje beste løfter i Europa sammenlagt.

Rebekka Tao Jacobsen var konkurransens første løfter ut på plattingen. Hun åpnet med to solide rykk på 75 kg og 78 kg, og en hårfin bom på 80 kg i siste løft. Jacobsens første forsøk i støt på 102 kg ble godkjent etter en meget sterk vending, mens de to påfølgende løftene på hhv. 105 kg og 107 kg dessverre ble underkjente. Rebekka viste svært god innsats gjennom konkurransen og endte på en fin 8. plass totalt.

Sol Anette Waaler startet rykkserien med en uheldig bom på 84 kg, men tok en god revansj på denne vekta i andre forsøk. I tredje og siste rykk på 86 kg fikk hun sikret gullmedaljen, rett etter at den italienske konkurrenten hadde bommet på samme vekt.

I støtkonkurransen klarte Waaler å få åpningsvekta på 104 kg over hodet, men løftet ble underkjent på grunn av bevegelse i albuen. Andreløftet på samme vekt gikk derimot rett på strake armer. I siste forsøk ble det lastet 106 kg på stangen, men vekta ville dessverre ikke helt opp denne gangen. 

Etter en meget spennende konkurranse kunne Sol kalle seg europamester i rykk og tredje beste løfter i Europa sammenlagt i 55 kg-klassen.

- Oppkjøringen har gått veldig bra og jeg har satt personlige rekorder i denne vektklassen. Veldig gøy! Fikk ikke helt visst hva jeg er god for på platten, men det holdt heldigvis til to medaljer! Jeg er stolt av det, og det ligger mye jobb med rehab bak medaljene, sier Waaler etter dagens innsats. 

Se alle resultater fra kvinner 55 kg i EM 2024 her.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS