Vektløfting / Nyheter / 2024 / Ringsaker og Loen knuste personlige rekorder i EM
Tinna og Julia utenfor Arena Sofia etter endt konkurranse.
Tinna og Julia utenfor Arena Sofia etter endt konkurranse.

Ringsaker og Loen knuste personlige rekorder i EM

Tinna Henriette Ringsaker og Julia Jordanger Loen klarte EM-kravet på 200 kg sammenlagt på NM lag i desember. Fredag 16. februar tok de nye personlige rekorder i hver sin pulje i 71 kg-klassen i EM.

Tinna H. Ringsaker (Spydeberg Atletene) har tidligere deltatt i EM for U23 i 2022. I år debuterte hun i EM for senior og gjorde en fantastisk konkurranse i C-puljen i klasse -71 kg. Ringsaker vant puljen med rykkserien 84-87-90x kg, støtserien 109-113-115 kg, og 202 kg sammenlagt. Dette holdt til en 14. plass totalt. Med et smil om munnen kunne Ringsaker si følgende om egen prestasjon:

- Veldig fornøyd med min EM senior-debut. Jeg fikk ny personlig rekord i støt, sammenlagt og poeng. I tillegg var det persforsøk på 90 kg i rykk. Det beste med konkurransen var at jeg klarte å kose meg skikkelig hele veien og hadde det ordentlig gøy!

Julia Jordanger Loen (Breimsbygda IL) konkurrerte i sitt andre EM senior og deltok i B-puljen i klasse -71 kg. Loen startet rykkonkurransen med å lage stor spenning da hun hårfint misset de to første rykkforsøkene på 84 kg og 85 kg. I siste forsøk satt hun 85 kg selvsikkert på plass. Loen endte med en meget sterk støtserie, med tre godkjente på 104-107-110 kg, og 195 kg sammenlagt. Dette holdt til en 15. plass totalt.

- Selv om jeg ikke fikk helt klaff på de første forsøkene i rykk, så kjentes kroppen bra i konkurransen. Følte at jeg hadde mer å gå på! I støt gikk det bedre og bedre jo tyngre vekta ble, og jeg er fornøyd med å avslutte på 110 kg i støt. I tillegg er det det personlig rekord i sammenlagtresultat internasjonalt, sier Loen etter dagens konkurranse.

ELEIKO