Vektløfting / Nyheter / 2024 / Referat fra sommersamling i Stavern
IMG_0332 2.jpeg

Referat fra sommersamling i Stavern

I årets første sommerferieuke, fra 24. - 30. juni, ble det holdt landslagssamling i Stavern for ungdom- og juniorlandslaget og Det krevende steget. Les referat fra samlingen her!

Før samlingen startet var det 18 deltakere som var påmeldt og det ble derfor en større organiseringsjobb enn forventet – da vi var halvparten av antallet på forrige landslagssamling i Bergen. Uansett er vi glad for at ungdom- og juniorlandslaget vokser! I tillegg hadde vi besøk fra 3 utøvere fra den finske klubben Ounasvaaran Atleetti Klubi som deltok på hele samlingen.

Alle øktene ble utført i Larvik Atletklubb sitt lokalet i Stavernhallen, formiddagsøktene ble startet kl 10, mens ettermiddagsøktene ble startet kl 17 for at de skulle få nok restitusjonstid mellom øktene. Det var felles oppvarming til alle øktene. De fleste måltidene (lunsj og middag) ble servert i Stavernhallen, mens frokosten lagde utøverne selv på hyttene på Solplassen Camping der de bodde, i tillegg mellommåltider spiste de på hyttene eller ordnet selv. Det har vært flott å bo på Solplassen Camping, da det er gåavstand til trening. Middagen har blitt laget fra Meny Stavern.

Det ble en god uke med veldig god trening med mye teknikktrening, mange gode løft og flere perser. I tillegg hadde vi fokus på faglig innhold med ulike foredrag, sosiale aktiviteter, restitusjonstiltak og gode opplevelser gjennom uken. Landsagsansvarlig Rebekka Tao Jacobsen er svært fornøyd med utøvernes og trenernes innsats gjennom uken.

Mandag 24.juni

De fleste utøverne ankom Larvik stasjon mandag 13/14 tiden. De ble hentet på Larvik togstasjon og kjørt til Solplassen Camping for å sjekke inn på hyttene. Vi hadde booket 4 stk hytter til utøverne. Det virket som en spent gjeng som var klare for en sterk, gøyal, sosial og hyggelig uke! For noen var dette deres første landslagssamling, mens for andre var dette mer kjent.

Samlingens første økt ble utført på ettermiddagen med rårykk, rykk, støt og knebøy på planen. En lettere økt på grunn av reisedag, for at trenerne skal bli kjent med utøvernes teknikk og for å komme i gang med treningsuka. De finske utøverne hadde en lettere økt i går og en tung økt stod for planen for dem. Torbjørn Russel fra Finland viste et sterkt rykk på 70 kg som er 3 kg over den finske og nordiske rykkrekorden! Torbjørn hadde også et forsøkt på 85 kg i støt som er 1 kg over finsk og nordisk rekord, men denne ble for tung denne dagen. Det ble felles magetrening og tøying etter økten. Resten av utøverne ankom på kvelden eller i løpet av tirsdag.

imagetvtu.pngimageh4ylk.png


Tirsdag 25. juni

Første hele dagen på samling og planen i dag var to tyngre økter opp til 90% med rykk fra heng på økt 1 og vending fra heng+overstøt på økt 2 med lettere øvelser før og etter hovedøvelsen. Om de ønsket var det mulighet for å gå opp på pers. Det ble gjort mange gode løft, blant annet gjorde Alvolai Røyseth og William Christiansen gode 110kg rykk fra heng, Sandra Amundsen et sterkt rykk fra heng på 62kg, Mariell E. Hellevang et solid løft på 64kg rykk fra heng. Aksel Svorstøl fikk med seg en pers i rykk fra heng på 100kg og William Christiansen med pers i støt fra heng på 140kg! Etter øktene har vi hatt basis/støtteøvelser og et par ganger i løpet av uka felles Pliability økt (tøying).

image2zu7y.png

Rett etter lunsj ønsket Rebekka alle velkommen til samling og ga litt informasjon da de fleste utøverne hadde kommet, og det ble en prat rundt lagbygging og positivt treningsmiljø. Vi fikk også besøk av Antidoping Norge ved Ella Gjømle Berg som ga oss et informativt og nyttig foredrag. På kvelden var det mulighet for en tur til Rakke med kveldsbading for de som ønsket det.


image77lub.png
imagep8i1e.png
 

Onsdag 26. juni

Denne dagen var det planlagt 1 løfteøkt kl 10 og en turnøkt på ettermiddagen. Løfteøkten bestod av høye rykkdrag, styrkerykk, styrkevending+kick+overstøt og tung knebøy med mulighet for å gå på pers i knebøy. Flere viste god form og for å nevne noen knebøy gjorde Emil Sveum 150kg(10kg pers) i knebøy, Sandra Amundsen 108kg(pers) og Teo Mork 190kg(10kg pers).

Rett etter lunsj fikk vi besøk av Eirik Hanssen fra Olympiatoppen Østlandet som holdt et lærerikt foredrag om utviklingshjulet. Her tror jeg alle fikk noe å tenke over. På ettermiddagen ble det holdt en turnøkt for utøverne i hallens flotte turnfasiliteter da Larvik Atletklubb deler idrettshall med turnerne i Stavern. Tusen takk til Stavern Turnforening for en variert, morsom og utfordrende økt! Rett etter turnøkten ble det mulighet for badstue i hallen etterfulgt av middag.

image79fz.png image2293.png


Torsdag 27. juni

Ny dag og muligens litt sliten gjeng etter allerede en god del økter og tunge løft, derfor var planen i dag en lettere økt med fokus på teknikk med rykk- og støtkompleks, press i splitposisjon for å trene med en god overstøtposisjon og lett nedtrekk og roing til slutt. Hanna Maroofi gjorde et lett og bra teknisk løft på 77kg styrkevending fra heng+overstøt. Kun en økt på planen i dag, noe som antas var godt for de fleste.

Etter lunsj fikk vi besøk fra ernæringsrådgiver Camilla Syversen fra Telemark Toppidrett Gymnas som snakket om idrettsernæring og andre relevante temaer for vektløftere. Tusen takk til Camilla! Resten av dagen ble brukt til volleyball, stranda, SUP-brett/dobbelkajakk. Vi hadde fantastisk dag med 23 grader i sjøen og nesten ingen vind. En sjelden dag i Stavern og perfekt dag for SUP- brett og vannaktiviteter! Tusen takk til Stavernopplevelser. Vi avsluttet dagen med god pizza på Solplassen camping. På kvelden/natta kom det både lyn, torden og uvær som muligens henger sammen med dette flotte været vi hadde på dagen.


image8ndhg.pngimagef03d8s.png


Fredag 28. juni

Fredag var dagen for samlingens tyngste rykk- og støtøkt. Med en lettere økt i går, og mye sosialt, var det en klar gjeng for tyngre økter. Før oppvarming fikk vi besøk av organisasjonskonsulent Emelie Nilsen og alle fikk hvert sitt landslagstøysett noe som var veldig stas. Økt 1 var det fokus på tyngre rykk med mulighet for å gå opp på pers, og det samme med støt på økt 2 med lettere øvelser før og etter hovedøvelsen. Ingen planlagte felles aktiviteter mellom øktene for å ha ekstra god tid til god restitusjon. Det ble satt gode løft og flere perser. Etter middag ble det brownies og jordbør for å feire Hanna 20 år og Alvolai 18 år!

imagerddq3.png

Noen løft fra fredagens økter:
Lea Berge Jensen rykk på 54kg.
Ronja Lenvik hadde mange gode rykk på 68kg og støt på 85kg.
Emil Sveum rykk 90kg (5kg pers)
Alvolai Røyseth rykk uten hopp 113kg (6kg pers)
Nikolai K. Aadland rykk 110kg (pers)
Emil Sveum støt 110kg (5kg pers)
Tomack Sand rykk 80kg.
Ruben Bjerkan 95kg rykk.
Nima B. Lama rykk 105kg.
Rasmus H. Aune rykk 96kg.
Eline Høien rykk fra kasse 59kg.
Aksel Svorstol støt forsøk på 127kg (pers i vending)
Nikolai K. Aadland 145kg i støt (pers)
Sandra Amundsen 78kg i støt (tangering av pers)
Teo Mork 145kg støt (10kg pers) 
Ruben Bjerkan 115 kg støt.
Julia Jordanger Loen 100kg i støt.

imagegjhz.png

Lørdag 29. juni

En del slitne kropper fra uka og spesielt maksøkten fra i går, så i dag var det planlagt en økt uten rykk og støt. Pushpress og støtdrag på planen, etterfulgt av litt 3-kamp trening (Liakov, 3-hopp og 40m med liggende start). På denne økten viste Aksel Svorstøl fortsatt overskudd med ny pers i pushpress på 100kg! Aksel gjorde også lengste liakov kast med over 12m, Tomack Sand viste seg fra en spenstig side med godt over 8m i 3-hopp og Teo Mork kom raskest over streken på 40 meter. På jentesiden var det Sandra Amundsen og Lea Berge Jensen som også fikk øvd på disse øvelsene.

imageq3vfb.png
imageyvcxh.png

Under lunsj pratet Emma Hald om viktigheten av belastningsstyring med tanke på skaderisiko, hun delte også om hennes egen vektløfterkarriere der hun ikke hadde tatt hensyn til kroppen og det resulterte en kortere karriere enn hun ønsket. Rebekka Tao Jacobsen fikk vist noen grafer fra hennes egen trening om hvordan hun styrer sin belastning.

Som vi snakket med utøverne om, mange vil være i rød sone etter denne uka med tanke skaderisiko, derfor kan det være lurt med en lettere treningsuke nå og ta litt ekstra hensyn. På ettermiddagen ble tida brukt til ballspill, fresbeegolf, avslapping og det ble det badstue på «Flyt» badstueflåte i Stavern. God og varm badstue med avkjøling i sjøen med kun 14 grader i sjøen i dag, kun 2 dager etter det var fantastisk vær med 23 grader. Grilling stod egentlig på planen, men på grunn og svært mye vind ble det erstattet med en veldig god lasagne fra Meny!

image8esv.png

Søndag 30. juni

Samlingens siste dag og økt stod for planen. Noen trengte fri fra trening etter en uke med nok løft – andre hadde energi igjen. Doble styrkerykk, doble styrkevending+ 1 overstøt med trening på å stå i splitt i 3 sekunder sto på planen og med triple frontknebøy til slutt. Det ble lunsj i hallen med alt av mat som var igjen og det virket som det var en fornøyd gjeng som var klare for hjemreise.

imagebgmte.png

Utøverne har gjennomført 9 løfteøkter gjennom uken, der 3-kamp var en del av en av øktene i tillegg en turnøkt. Det var nok en sliten gjeng som kom hjem fra samlingen, noen mer enn andre, men vil tro det var en slitenhet på en positiv måte for de aller fleste.

En stor takk til Jostein Frøyd som har stelt i stand alle lunsjene for denne store gjengen, og til alle som har gjort denne til en flott samling! Neste landslagssamling for ungdom og junior er 5. - 11. august på Olympiatoppen.

Utøvere på samlingen:
Ronja Lenvik, Hitra VK
Lea Berge Jensen, Vigrestad IK
Eline Høien, Vigrestad IK
Julia Jordanger Loen, Breimsbygda IL
Hanna Maroofi, Christiania AK
Sandra V.N. Amundsen, AK Bjørgvin
Mariell E. Hellevang, Tambarskjelvar IL
Rasmus H. Aune, Hitra VK
William A. Christiansen, Larvik AK
Nikolai K. Aadland, AK Bjørgvin
Tomack Sand, Hitra VK
Teo Mork, Hitra VK
Nima B. Lama, Tambarskjelvar IL
Aksel Svorstøl, Tambarskjelvar IL
Alvolai Røyseth, Tambarskjelvar IL
Ruben Bjerkan, Nidelv IL
Emil Sveum, Gjøvik AK

Trenere på samlingen
Landslagsansvarlig/trener: Rebekka Tao Jacobsen
Trener: Jostein Frøyd
Trener: Emma Hald

Besøk av fra finland
Hanno Keskitalo, Ounasvaaran Atleetti Klubi
Torbjørn Russel, Ounasvaaran Atleetti Klubi
Elias Mäkitalo, Ounasvaaran Atleetti Klubi
Ari Moilanen (trener), Ounasvaaran Atleetti KlubiNLP logo ELEIKO Berge Rederi AS