Vektløfting / Nyheter / 2024 / Norge godt representert på Women Weightlifting Grand Prix i Tyskland
F.v.: Lone Kalland, Tinna H. Ringsaker, Rebekka Tao Jacobsen, Marit Årdalsbakke, Melissa Schanche, Sol Anette Waaler, Mia Mundal, Trine E. Hellevang og Mariell E. Hellevang.

Norge godt representert på Women Weightlifting Grand Prix i Tyskland

I helgen 23. - 24. august ble 19th International Women Weightlifting Grand Prix arrangert i Baden i Tyskland. Ni utøvere fra Norge stilte i konkurransen. Det ble mange gode løft og enda flere pokaler.

Rebekka Tao Jacobsen (Larvik AK) vant 59 kg-klassen og ble beste deltaker på poeng med 80 kg i rykk og 108 kg i støt, 264 poeng.

Sol Anette Waaler (Trondheim AK) løftet 82 kg i rykk og 102 kg i støt, det ble stevnets nest beste poengsum, 262 p, og andre plass i 59 kg-klassen.

Marit Årdalsbakke (Tambarskjelvar IL) vant 71 kg klassen med 89 kg i rykk og 110 kg i støt. Hun fikk 5. plass med 255 poeng.

Tinna Ringsaker (Spydeberg Atletene) vant 76 kg-klassen med 83 kg i rykk og 110 kg i støt. 7. plass med 234 poeng.

Lone Kalland (Tambarskjelvar IL) vant 81 kg-klassen med 83 kg i rykk og 105 kg i støt. 216 poeng.

Melissa Schanche (Spydeberg Atletene) løftet 83 kg i rykk og 95 kg i støt, 217 poeng, hun ble neste beste master løfter med 233 master poeng.

Mariell Endestad Hellevang (Tambarskjelvar IL) løftet 63 kg i rykk og 80 i støt. I 76 kg-klassen ble det 3. plass i seniorklassen, men nest beste poengsum i U17 klassen, 169 poeng.

Trine Endestad Hellevang (Tambarskjelvar IL) løftet 60 kg i rykk og 80 kg i støt. I 81 kg-klassen holdt det til en 5. plass, og 6. plass på poeng i U20.

Mia Mundal (Tønsberg-Kameratene) ble uplassert etter et rykk på 72 kg og hun sto over støt.

Norge (utenom Tambarskjelvar) ble beste lag med 978 poeng, Tambarskjelvar-løfterne stilte som et eget lag og ble nr. 4 bak Irland og Finland, med 804 poeng.

Se alle resultater fra stevnet her: Results 19th Int. Women Weightlifting GP.