Vektløfting / Nyheter / 2024 / Lenvik med solid prestasjon i VM junior
Ronja og Runar fornøyde etter dagens innsats.
Ronja og Runar fornøyde etter dagens innsats.

Lenvik med solid prestasjon i VM junior

Ronja Lenvik gjorde en god figur i junior-VM med fire godkjente løft og nye norske og nordiske rekorder i støt og sammenlagt. Hun fikk puljens tredje beste rykkresultat og endte totalt på en 6. plass i klasse 55 B.

Ronja startet rykkserien med to gode løft på 75 og 78 kg. Siste rykk på 80 kg gikk over hodet, men stanga kom litt frempå og forsøket endte med en hårfin bom.  

I støtkonkurransen satte hun både 90 og 94 kg rett på strake armer. Siste støtforsøk på 97 kg var et solid løft som først ble godkjent av dommerne, men løftet ble dessverre senere overprøvd og underkjent av juryen.

Med dette resultatet ble det også satt nye norske og nordiske junior-rekorder med 94 kg i støt og 172 kg sammenlagt! Lenvik endte på en 3. plass i rykk og 6. plass i støt og sammenlagt i klasse 55 B.

- Jeg er stolt over prestasjonen til Ronja. Det var en meget tett og spennende pulje der hun holdt roen under hele konkurransen. Ronja var også fornøyd med konkurransen da målet var å bli best blant de nordiske landene. Hun kom også på 5. plass blant de europeiske landene, så det lover godt mot EM, sier trener Runar Klungervik etter dagens innsats.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS