Vektløfting / Nyheter / 2024 / Imponerende medaljefangst under nordisk mesterskap på Færøyene
F.v.: Sol Anette Waaler, Adrian Henneli, Håkon E. Bekkevold og Rebekka Tao Jacobsen med medaljene fra nordisk.
F.v.: Sol Anette Waaler, Adrian Henneli, Håkon E. Bekkevold og Rebekka Tao Jacobsen med medaljene fra nordisk.

Imponerende medaljefangst under nordisk mesterskap på Færøyene

Til tross for en noe dramatisk start på mesterskapet grunnet vær og vind, sikret det norske laget seg en god medaljesamling under nordisk senior på Færøyene, som ble avholdt helgen 18. og 19. oktober.

Mesterskapets første konkurransedag, fredag, startet noe utfordrende da kraftig vind forhindret flyene fra å lande på Færøyene. Utøverne som skulle delta denne dagen måtte dermed klare seg med færre trenere under konkurranse, og utøverne som skulle delta på lørdag måtte legge ut på en 33 timer lang reise gjennom Norge, Danmark og Island før de endelig nådde Færøyene ut på dagen på lørdag. Til tross for disse utfordringene endte det norske laget med gode resultater.

Fredagen tok Sol Anette Waaler gullmedalje i klasse -55 kg, med 279,75 poeng (letteste og tyngste vektklasse konkurrerer på poeng). Rebekka Tao Jacobsen gjorde en sterk prestasjon i samme pulje og sikret seg sølvmedaljen i -59 kg-klassen med 186 kg sammenlagt (80-106). 

Samme dag hadde det norske laget enda mer å vise til i herrenes -81 kg-klasse, hvor det ble kamp om medaljene. Håkon Evensen Bekkevold tok en sterk sølvmedalje med 277 kg sammenlagt (121-156), kun én kilo bak gullmedaljen som gikk til Sverige. Adrian Henneli fulgte tett på med en velfortjent bronsemedalje i samme klasse etter å ha fått inn en total på 271 kg (123-148).

På lørdag fortsatte Kim Eirik Tollefsen medaljesankingen for Norge da han sikret gullmedaljen i den tyngste vektklassen, +102 kg, med 385,47 poeng.

Marit Årdalsbakke fikk en sterk fjerdeplass i klasse -71 kg (94-110-204), og Julia Jordanger Loen endte på en god femteplass i klasse -81 kg (88-112-200).

Under mesterskapet besto også Hilde Næss og Ingeborg Endresen dommerprøven for å bli internasjonal kategori I-dommer. Det betyr at disse nå kan dømme VM og OL, og sitte i en internasjonal jury.

image3f75.png

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS