Vektløfting / Nyheter / 2024 / Imponerende EM-debut av Sandra Amundsen
Fra venstre: Rebekka Tao Jacobsen, Sandra Amundsen og Malin Amundsen
Fra venstre: Rebekka Tao Jacobsen, Sandra Amundsen og Malin Amundsen

Imponerende EM-debut av Sandra Amundsen

Sandra Amundsen fra AK Bjørgvin løftet mandag 17. juni på sitt første EM ungdom. Hun gjorde en god figur i sitt første internasjonale stevne!

Sandra startet rykkonkurransen på gode 61 kg, deretter satte hun 64 kg flott på plass. Hun fikk et forsøk på personlig rekord på 66 kg. Dette løftet virka lett og bra, men her kom stanga dessverre rundt og bak hodet. Det ansett flott å få med 64 kg, kun 1 kg bak pers. 

I støt startet Sandra på 74 kg som gikk lett og fint opp. Andre løftet på 77 kg var minst like bra! Vi høynet helt til 80 kg - her var det mange utøvere som ønsket samme vekten og det ble derfor noe lenger pause. Sandra taklet dette bra og hadde et knallsterkt forsøk. Hun vendte 80kg, men fikk en ubalanse i overstøtet og desverre måtte hun slippe stanga.

Dette hadde vært 2 kg pers, men å ende på 1 kg bak personlig rekord her også er kjempebra i en hard konkurranse og i et slikt stort mersterskap. Sandra har gjort gode forberedelser i klubben hennes AK Bjørgvin og her nede i Hellas mot dette mesterskapet! 

Sandra ender på 7. plass i rykk, 8. plass i støt og 8. plass totalt i 59kg-klassen for U15. Gratulerer! Sandra er kun 14 år og har enda ett år igjen i U15. Det blir spennende å følge henne videre. 

Trenerteamet var Malin Amundsen(søster) og Landslagsansvarlig for ungdom/junior Rebekka Tao Jacobsen.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS