Vektløfting / Nyheter / 2024 / Glimrende løfting av Mariell i EM ungdom
att.8Z7VkY1CtVJV2BrH9VSXQgUF-kgQlgvHgj52KlZOTYM.jpg

Glimrende løfting av Mariell i EM ungdom

Mariell E. Hellevang fra Tambarskjelvar IL gjorde en god konkurranse i EM ungdom i Hellas. Hellevang klinket til med en perfekt rykkserie og 6. plass totalt!

Med nærmere 40 graders varme på utsiden av hallen og rundt 30 grader på innsiden, holdt Mariell hodet iskaldt under konkurransen. Selv ikke en konkurrent som fikk 2-minuttere kombinert tekniske problemer med dommersystemet påvirket Mariell sin rykkserie.

Etter et lett oppvarmingsrykk på 65 kg valgte vi en sikker startvekt på 66 - som gikk enda lettere. Andre løftet på 69 gikk også lett. På siste rykket gikk vi for tangering av pers på 71 og etter litt kjemping med vekten i sitten satt den også. Det holdt til 6. plass i rykk. En perfekt serie - 3 av 3 i rykk. Nå var Mariell offensiv, og i angrepsposisjon før støt.

I støt valgte vi samme trygge oppvarmingsrutinen som i rykk. Tidlig i gang og 2-3 minutter mellom løftene for å håndtere varmen - bare enkle løft og enkle sett helt fra 35 kg. Siste oppvarmingsløftet på 85 kg satt perfekt og vi valgte moderate 86 kg som startvekt. Igjen ble det en dobbel 2-minutter før Mariell slapp til, men det hadde ingenting å bety - Mariell trøkket 86 veldig lett på plass. For å få en best mulig rytme i konkurransen valgte vi deretter 89 kg i andre forsøk. Den gikk også lett på plass. Hun hadde dermed sikret 6. plassen i støt og sammenlagt.

Nå måtte det raske vurderinger i kampen om 5. plassen i støt. 91 ville gi ledelse mot den britiske jenten som styrkevendte og støtet lett 90, men vi vurderte slik at briten sannsynligvis ville støte 92. Dermed høynet vi til 92 for å tvinge briten til 93. For Mariell ville 92 være tangering av pers. Dessverre var det tomt for energi for Mariell og dermed bom. 

Trenerteamet med storesøster Trine E. Hellevang og Børge Aadland er stolt av 6. plass til Mariell. Mariell har enda ett år igjen som ungdom og med samme utvikling i året som kommer blir det enda mer moro neste.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS