Vektløfting / Nyheter / 2024 / Årets første samling for ungdom- og juniorlandslaget
Utøvere og trenere samlet i Bergenshallen.
Utøvere og trenere samlet i Bergenshallen.

Årets første samling for ungdom- og juniorlandslaget

22. - 27. februar ble årets første landslagssamling for ungdom- og juniorlaget gjennomført i Bergen. Les referatet fra samlingen her!

Årets første ungdom- og junior landslagssamling har nettopp blitt gjennomført i Bergen. Utøverne bodde på Montana. Alle treningsøktene ble gjennomført i Bergenshallen og de fleste måltidene (lunsj og middag) ble også spist i Bergenshallen.

Utøverne ankom Bergenshallen torsdag 22.2 og gjennomførte en lettere og god økt med hovedfokus på styrkerykk og styrkevending etter reise. Fredag var det klart for to tunge økter, rykkøkt på morgenen og støtøkt på kvelden. Her ble det gjort mange gode løft og flere perser! Noen tilpasninger ble det også gjort for de som skal delta på NM senior helgen etter.

Lørdag var planen en teknikk løfteøkt med rykk fra heng og støtkompleks og litt seneren en sirkeløkt med diverse basisøvelser. Det ble også en samtale om lagbygging og et positivt treningsmiljø mellom øktene og det ble sammen i gruppe laget verdier og retningslinjer på hvordan vi ønsker at gruppa skal være. På kvelden ble det film på Bergen Kino etterfulgt av pizza på Peppes. Søndag stod det 1 løfteøkt på planen etterfulgt av en restitusjonsøkt i AdO (Aleksander Dale Oen) arena med svømming, hopping, lek og badstue. Middagen ble denne dagen laget på Montana og fisk sto på menyen!

Mandag var det planlagt gode middels rykk og støt, noen av utøverne som ikke skal delta på NM kunne gå noe tyngre på økten. Noen utøvere valgte å dra tilbake til Montana for å hvile mellom øktene, mens noen valgte å være i Bergenshallen med kortspill og hvile. Det ble en teoriøkt for de som var i hallen og det ble snakket om restitusjon som tema. Mange gode diskusjoner og noen oppgaver for å bli enda mer bevisst på egne restitusjonstiltak. Tirsdag var det avreisedag, og samlingen siste økt ble også gjennomført, en muligens litt sliten gjeng, men samtidig flere klare for NM senior til helgen.

Det har vært veldig god stemning i både treningshallen og utenfor trening. En flott gjeng som har blitt enda mer kjent og tryggere på hverandre. 8 løfteøkter og 1 basisøkt har blitt gjennomført i løpet av samlingen. Takk til Børge og Malin som har hatt klart lunsj og middag i hallen rett etter øktene!

Utøvere på samlingen:

  • Mariell E. Hellevang Tambarskjelvar IL
  • Sandra Nævdal AK Bjørgvin
  • Sandra Amundsen AK Bjørgvin
  • Tine R. Pedersen Tambarskjelvar IL
  • Eline Høien Vigrestad IK
  • Lea Berge Jensen Vigrestad IK
  • William A. Christiansen Larvik AK
  • Nikolai Aadland AK Bjørgvin
  • Rasmus H. Aune Hitra VK
  • Stefan Rønnevik Tysvær VK


Hovedansvarlig/landslagsansvarlig: Rebekka Tao Jacobsen

Lokale trenere: Børge Aadland, Malin A. Forberg

Landslagstrener/hjelpetrener: Artak Nersisyan

 

Tusen takk for en flott samling. Neste ungdom- og juniorsamling er planlagt i uke 26 i Stavern!

ELEIKO