Vektløfting / Nyheter / 2024 / Årdalsbakke og Andersson viste sterk innsats i EM
F.v.: Fysioterapeut Magnus Sellevold, Marit Årdalsbakke, og trenerne Stian Grimseth og Artak Nersisyan.
F.v.: Fysioterapeut Magnus Sellevold, Marit Årdalsbakke, og trenerne Stian Grimseth og Artak Nersisyan.

Årdalsbakke og Andersson viste sterk innsats i EM

Torsdag 15. februar var det duket for 64 kg-klassen for kvinner i EM senior. Marit Årdalsbakke løftet i B-pulja og Ine Andersson i A-pulja. Begge viste god innsats i en sterk klasse.

Marit Årdalsbakke (Tambarskjelvar IL) var først ut av jentene i dag, og endte med rykkserien 89-92-94x, støtserien 105-108x-108, og 200 kg sammenlagt. Dette holdt til en 13. plass totalt. 

- Jeg har slitt med skade siden EM i fjor, så det er først de siste månedene at jeg har kunnet trent skikkelig. Jeg er likevel ganske fornøyd med egen prestasjon, det er det neste beste resultatet jeg har hatt i 64 kg-klassen, sier Årdalsbakke etter dagens konkurranse.

Ine Andersson (Tambarskjelvar IL) konkurrerer til vanlig i 59 kg-klassen, men deltok i 64 kg-klassen for EM i år. Hun endte med rykkserien 89-91x-91x, støtserien 112-115x-116x, og 201 kg sammenlagt. Dette holdt til en 12. plass totalt. 

- Konkurransen i dag var et bra steg i riktig retning. Det var fint å kunne starte med relativt høye startvekter etter en lang skadeperiode. I tillegg har den siste uken vært ekstra tøff. Jeg hadde selvfølgelig håpet på flere godkjente løft, men det var mange andre ting i konkurransen i dag som var bra å ta med seg videre, sier Andersson.

Se alle resultater fra kvinner 64 kg i EM 2024 her.

IMG_1333-2.jpg

Ine Andersson i støtkonkurransen.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS