Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Tine og Lea med god innsats i en sterk pulje
IMG_7444.JPG

Tine og Lea med god innsats i en sterk pulje

Tine Rognaldsen Pedersen fra Tambarskjelvar IL og Lea Berle Horne fra Tromsø AK viste svært god innsats i klasse junior -76 kg. I støtkonkurransen var Lea med i medaljekampen, og Tine fikk ny personlig rekord.

For de norske jentene ble kun ett av seks løft godkjent i rykkonkurransen. For Tine ble det dessverre ingen godkjente rykk:

- Tine følte seg i god form under oppvarmingen i rykk, hun satte alle oppvarmingsløftene og startet på 85 kg i første forsøk, denne havnet bak. Hun høynet til 87 kg men ble dessverre to bom på samme vekt, sier trener Ine Andersson.

I en sterk klasse holdt det med ett godkjent løft for Lea for å få en fin plassering i rykk: 

- Lea startet med et lett løft på 85 kg i rykk. Deretter økte vi til 88 kg som dessverre ble bom på andre og tredje forsøk. 85 kg holdt til en 7. plass i rykk, fortsetter Andersson.

Etter en litt ergelig rykkonkurranse så det ut som både Tine og Lea satt inn et ekstra gir da støtkonkurransen startet. Tine var først ut i støt av de norske jentene med 106 kg på stangen. Dette løftet satte hun enkelt og gikk videre opp til 109 kg, som var tangering av pers, men her ble det bom i overstøtet. Tine ga seg ikke og ba deretter om å sette 110 kg på stanga i siste støt:

- Tine var bestemt på at hun ville på 110 kg for å sette pers, noe hun klarte! Dette er svært imponerende med tanke på at hun bommet på alle rykkene, det krever mye for å snu hodet å være klar til støt, sier trener Ine. 

Lea startet på 110 kg i støt som en av de siste jentene ut i pulja - et løft som gikk lett opp. 115 kg i andre forsøk satt også fint. Deretter gikk hun opp til 118 kg for å være med i medaljekampen: 

- I siste løft gikk vi opp til 118 kg for å ta ledelsen i støt. Det ble dessverre bom i vendingen. Lea endte derfor på en 4. plass i støt og en 5. plass totalt med 200 kg sammenlagt. Lea er litt skuffet selv, da hun (og vi) vet at hun er god for mer. Dog var dette en fin gjennomført konkurranse og vi gratulerer begge jentene med innsatsen, fortsetter Ine. 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS