Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Svein-Erik Edvartsen ny generalsekretær
Stian+++Svein-erik.jpeg

Svein-Erik Edvartsen ny generalsekretær

Norges Vektløfterforbund (NVF) har ansatt Svein-Erik Edvartsen (43) som ny generalsekretær. Han etterfølger Arne Grostad (70). Edvartsen tiltrer 2. januar 2023. Forbundet er tildelt VM fra Det Internasjonale Vektløfterforbundet (IWF) som skal arrangeres i Førde i 2025.

Svein-Erik Edvartsen vender dermed tilbake til Ullevaal Stadion der han tidligere har hatt kontor i 10 år da han var ansatt i hhv. Norges Ishockeyforbund som dommer – og arrangementssjef og i Norges Fotballforbund som seksjonsleder for samfunnsansvar. I tillegg til 10 års erfaring som administrativt ansatt i særforbund, har Edvartsen også erfaring som ansatt i særkretser (Hedmark og Oppland Ishockeykrets og NFF Indre Østland) og i klubber (daglig leder i Storhamar Håndball, administrerende direktør i Storhamar Ishockey og administrerende direktør i Lørenskog Ishockey). Edvartsen har også vært daglig leder i Norsk Topphockey, og har erfaring fra næringslivet som salgssjef i Manpower, arbeidende styreleder i Artist & Event og styreleder og daglig leder i XIDE Innlandet. Edvartsen har også erfaring som toppdommer både nasjonalt og internasjonalt i fotball (17 år) og ishockey (8 år). Han har også erfaring fra frivillige verv innen idretten som dommersjef i Hamar IL (10 år), dommersjef i Storhamar Ishockey (15 år), dommersjef i Storhamar Fotball (9 år), speaker for Storhamar Ishockey (7 år), speaker under Håndball-VM 1999 og Hockey-VM i 1999, styreleder for Norges Fotballdommerforening (4 år), og nestleder for Norges Idrettsforbunds ungdomskomite (2 år).

-  Med Svein-Erik Edvartsen får vi en generalsekretær med svært solid erfaring fra idretten. Det er ikke mange som har erfaring fra lederstillinger i samtlige organisasjonsledd i Norsk Idrett og fra frivillighetsarbeidet i idretten tillegg. Erfaringen hans fra næringslivet og hans store nettverk vil også komme godt med. I tillegg har han personlige egenskaper og kvalifikasjoner som vi er trygge på at kommer til å løfte Norges Vektløfterforbund. Vi har hatt en lang og grundig rekrutteringsprosess og er trygge på at vi har gjort et godt valg her. Ett enstemmig forbundsstyre besluttet å tilsette Edvartsen som vår nye generalsekretær, sier president Stian Grimseth.

Edvartsen gleder seg til nye oppgaver i Norges Vektløfterforbund med kontor på Ullevaal Stadion.

- Jeg er veldig glad for at Forbundsstyret til slutt valgte meg. Idretten har betydd mye for meg gjennom hele livet og jeg opplever at det er veldig spennende tider og mye positivt på gang i Norges Vektløfterforbund. Jeg skal bruke min ledererfaring til å bygge en sterk organisasjon i takt med forbundets økonomiske rammer. Det er mål om økning av både salgsinntekter og medlemsmassen. Jeg har store forventninger til at både forbundet og jeg vil kunne få glede av dette, og at vi skal lykkes sammen med alle regioner, klubber, medlemmer, og ikke minst de frivillige, sier Edvartsen.

Norges Vektløfterforbund har ved signeringen av Edvartsen akseptert at han på sin fritid kan fortsette som partner i Artist & Event og Xide, rådgiver for Cirkus Agora, og som dommer eller dommerekspert (ikke for bettingselskap).

Eventuelle spørsmål kan rettes til:
President Stian Grimseth, tlf. 913 60 531
Påtroppende generalsekretær Svein-Erik Edvartsen, tlf. 957 81 006

ELEIKO