Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Første stevne hos Bryggen AK
Screenshot 2023-03-12 at 16.05.24.png

Første stevne hos Bryggen AK

Bryggen Atletklubb ble opprettet våren 2022 og lørdag 11.mars 2023 arrangerte de sitt første stevne.
 Stevnet ble avviklet i tett samarbeid med AK Bjørgvin som stilte med både utstyr, funksjonærer, hjelpetrenere og løftere, og totalt deltok 27 løftere fra Bryggen AK, AK Bjørgvin og Hitra Vektløfterklubb. Bryggen AK hadde mobilisert sterkt og hadde hele 9 debutanter på stevnet! Det var rikelig med publikum som kom for å heie på venner og familie. Bryggen AK tok med seg god crossfit-stemning inn i stevnet og det ble virkelig et eksempel på hvordan vektløfting og crossfit går hånd i hånd.

- Det ble et stevne uten pause mellom hverken rykk, støt eller mellom puljene. Det var noen på plattingen hele tiden, forteller Malin Forberg.

- Jeg har aldri opplevd å få så mye energi av publikum før, jeg hadde ikke klart å løfte så godt uten dem! sa Sigurd Vedøy, utøver fra Bryggen AK.

Bryggen AK og AK Bjørgvin har hatt et tett samarbeid siden oppstarten i 2022. Utøvere fra Bryggen har deltatt på klubbstevner, treninger og tatt dommerkurs hos AK Bjørgvin.

- Det er bare positivt for idretten vår at vi har flere klubber og utøvere i samme by, sier Ingeborg Endresen.
 
Bredden er så utrolig viktig, det handler ikke om at vi skal ha flest mulig som kan bli toppidrettsutøvere, men flest mulig som deltar og koser seg med sin idrett. Det er dette som bidrar til idrettsglede og styrker vektløftermiljøet.

Selv om dette var første gang Bryggen arrangerte et stevne, har de i løpet av det siste året hatt god aktivitet utenfor egne lokaler. Både landsdelsmesterskap, NM veteran i mai 2022 og NM senior i 2023 har de sanket medaljer til klubben, så her er det både topp og bredde samlet i samme klubb.

- Dette stevnet gikk over all forventning. Vi er takknemlig for samarbeidet med AK Bjørgvin, og er veldig stolt over alle løfterne som stilte i dag. Spesielt debutantene våre! De er modige. Vi har et helt unikt miljø her på Bryggen og det skinner gjennom også når debutantene våre løfter på et stevne for første gang, avslutter klubbledere Hilde Odland og Snorre Rotbæk.
NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS