Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Våre vinnere med Solfrid Koanda
Bildet er hentet fra "Våre Vinnere" sin Facebook side.
Bildet er hentet fra "Våre Vinnere" sin Facebook side.

Våre vinnere med Solfrid Koanda

Solfrid Koanda gjestet nylig podcasten "Våre Vinnere" ledet av Knut Skeie Solberg.
Våre vinnere skriver følgende på sine Facebook-sider når episoden deles: 
 
Både dama og historien er nesten for sterk til å tro på.
 
Solfrid Koanda er jenta som måtte rømme fra vold og omsorgssvikt i hjemmet. Som brukte trening og idrettsmiljøet som terapi i så stor grad at hun ikke skjønte at hun trente som toppidrettsidrettsutøver - lenge før hun visste at det var det hun ville bli.
 
Solfrid er jenta som panta flasker på Sørlandet for å kjøpe seg blyanter til å ha på skolen og ordnet seg mat egenhendig. Som utdannet seg og tok fagbrev som elektriker mens hun trente tre ganger til dagen - og plutselig oppdaget at var sterkere enn alle. Også gutta. Få se hendende dine, sa en lokal styrketrener en dag. Du MÅ prøve vektløfting. I første konkurransen tok hun norgesrekord. Halvannet år senere var hun verdensmester. I 2022 ble hun verdensmester igjen. I janauar var hun nominert til årets kvinnelige idrettsutøver på Idrettsgallaen. I OL 2024 er målet å sette verdensrekord.
 
Det vil si å løfte over 160 kilo over hodet i støt. I 82-kilosklassen. Ikke prøv.
Solfrid fra Sørlandet er et fenomen. Både fysisk og mentalt. Heldigvis kom hun seg gjennom en oppvekst som kunne gått skrekkelig ille. Og heldigvis var det et idrettsmiljø som identifiserte superkraften hennes.
 
Lytt gjerne🙏🏻
 
Episoden kan du blant annet høre her. 
 
 
NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS