Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Solfrid Koanda tok nordisk- og norsk rekord under Norgesmesterskapet
Kongepokalvinnerne Solfrid Koanda og Ragnar Holme sammen med Styremedlem Hilde Næss og President Stian Grimseth.
Kongepokalvinnerne Solfrid Koanda og Ragnar Holme sammen med Styremedlem Hilde Næss og President Stian Grimseth.

Solfrid Koanda tok nordisk- og norsk rekord under Norgesmesterskapet

Trippel verdensmester fra VM 2022 i Colombia Solfrid Koanda passerte egen rekord fra VM under Norgesmesterskapet i Trondheim i helgen og vant kongepokalen.

I VM 2022 i Bogota oppnådde Koanda 113 kilo i rykk og 147 kilo i støt, totalt 260 kilo. Hun var best i begge øvelsene og sikret VM-gull.

I helgen ble det arrangert Norgesmesterskap i Husebyhallen i Trondheim, og Koanda oppnådde 115 kilo i rykk og 150 kilo i støt, totalt 265 kilo. Hun passerte dermed egen VM-rekord og vant kongepokalen.

- Jeg har alltid en innstilling om å bli bedre og bedre og er veldig glad for å vinne NM gull med bedre resultater enn da jeg tok VM-gull i fjor. Dette var ett nytt steg i rett retning. Jeg gleder meg til kommende både EM og VM, og mitt store mål er OL-gull i Paris 2024, sier Solfrid Koanda.

Sportsjef og president i Norges Vektløfterforbund Stian Grimseth er svært tilfreds med Koanda.

- Solfrid er i stabil god utvikling og har utviklet seg til en tilnærmet komplett vektløfter sett i forhold til tiden hun har holdt på som bare er tre år. Frem mot EM i april er målet ytterligere fremgang i rykk, støt og sammenlagt. I forkant av EM er det planlagt en toukers treningssamling i Frankrike med løftere fra Frankrike, Tyskland og Belgia. Dette er viktig for å pushe Solfrid videre, sier Grimseth.

Norgesmester i herreklassen ble Ragnar Holme fra Tambarskjelvar IL med 180 kilo i støt og 158 kilo i rykk, totalt 338 kilo.

Arrangementsteknisk ble også årets Norgesmesterskap for senior vellykket.

- Nidelv vektløfting med Jonny Block i spissen har gjort en fantastisk jobb som teknisk arrangør og det har vært utmerket samarbeid mellom klubben og forbundet. Det er bare å bøye seg i støvet for frivilligheten i Nidelv vektløfting. Uten disse hadde det ikke vært mulig å gjennomføre NM på en så flott måte, sier generalsekretær i Norges Vektløfterforbund, Svein-Erik Edvartsen.


Klikk her for å se «Recap» etter NMs første dag:

 

 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS