Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Solfrid Koanda med trippelseier i EM
4a0ac42d-3f03-48b7-9e7b-3c68a71fc70d.JPG

Solfrid Koanda med trippelseier i EM

Solfrid Koanda klinket til med 117 kg i rykk og 155 kg i støt. Dette holdt til gull i både rykk, støt og sammenlagt i EM i Armenia.

Solfrid sikret godkjent andreløft på 110 kg i rykk, før hun satset høyt og lyktes med 117 kg i tredje og siste rykkforsøk. Støtserien var feilfri med tre godkjente løft og 155 kg på siste støt. Hun endte til slutt med 272 kg sammenlagt, hele 34 kg over andreplassen!

Med dette slo hun også sin egen prestasjon fra VM i Colombia i desember 2022, der hun endte med 113 kg i rykk, 147 kg i støt og 260 kg sammenlagt. 

Solfrid Koanda kommenterer EM-triumfen slik:

- Vi kom med en plan, det funka og litt til. Ikke 100% med bom i første rykk, men jeg holdt hodet kaldt og satte nye rekorder. Veldig fornøyd med rekordene, de føltes lette og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg er også veldig fornøyd med teamet. Jeg stolte fullt ut på opplegget og kunne fokusere på mine oppgaver, sier Koanda.

President Stian Grimseth hyller Koanda: 

- Jeg er stolt og glad. Solfrid er en fantastisk vektløfter - dette er verdensklasse. Vi hadde lagt ett offensivt løp i starten av januar, og Solfrid presterte bedre enn det. Med 272 kg sammenlagt så har hun gått frem hele 12 kg siden VM i Bogotá i desember. Hun utklassa konkurrentene og satte fem nordiske og norske rekorder - hva mer kan en ønske? Solfrid er et fantastisk fysisk talent, har en enorm arbeidskapasitet, og når hun kroner det med en eksepsjonell vinnerskalle så ser jeg svært frem til OL i Paris, sier president Stian Grimseth.

Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen som fortsatt har mye å lære om vektløftersporten mener dette: 

- Etter å ha vært i Armenia og sett hvordan Koanda fremstår både på trening og sammen de andre utøverne, er det utvilsomt at hun er like fantastisk og seriøs utenfor plattingen som på den. Hun har en mental styrke som er sjelden og en positiv væremåte som smittende. Hun er et utmerket forbilde og jobber knallhardt hver dag mot OL i Paris neste år. Det er på tide at hele idrettsnorge og norske medier virkelig får opp øynene skikkelig for denne fantastiske toppidrettsutøveren, sier Edvartsen.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS