Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Solfrid Koanda er verdensmester
Foto privat.
Foto privat.

Solfrid Koanda er verdensmester

Solfrid Koanda ble i natt Norges første kvinnelige verdensmester i vektløfting i 87kg klassen under verdensmesterskapet i Bogota, Colombia.

Det var lenge usikkert om Solfrid kunne løfte under verdensmesterskapet grunnet en stress fraktur i håndleddet som hun pådro seg under trening i august. Lenge kunne hun grunnet skaden kun løfte en trepinne.

- Jeg har lært mye i denne perioden. Jeg har fått jobbet med en del både kjente og ukjente utfordringer innen motorikk, bevegelighet og kraft. Jeg er veldig glad for all den gode hjelpen jeg har fått i en vanskelig periode. Jeg har rett og slett lært mye av hva det vil si å være toppidrettsutøver. Jeg gleder meg til VM selv om det er krevende med en så lang periode uten stevner. Når jeg tenker tilbake på hvordan situasjonen var i september, er jeg både stolt og glad for at jeg i det hele tatt kan stille, sier Koanda.

Den alternative treningen har gitt resultater, for i natt løftet hun tyngre enn hun eller noen andre i hennes vektklasse har gjort før i Norden.

Rykk: 113 kg
Støt: 147 kg
Totalt: 260kg

I intervju med det internasjonale vektløfterforbundet slet hun med å holde tårene tilbake. 

- For ikke lenge siden visste jeg ikke engang om jeg ville være i stand til å konkurrere, og nå står hjeg her med tre gullmedaljer - en drøm som går i oppfyllelse. 

- Alt jeg har tenkt på er reisen min siden august. Det har vært veldig sakte hardt arbeid, og jeg er veldig stolt av meg selv. 

President og sportssjef i Norges Vektløfterforbund Stian Grimseth som er fast inventar og støttespiller i den norske troppen var ikke tilstedet under Koandas løfting grunnet en ryggoperasjon.

Grimseth fulgte Koanda fra sykesengen og beskrev hennes prestasjon som “the one and only- Solfrid Koanda” “For ein løftar og for ein prestasjon - vi gratulerar og er so utruleg stolt”.

Foto: IWF.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS