Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Referat fra RM 5-kamp i Stavernhallen
DSC_0473.JPG

Referat fra RM 5-kamp i Stavernhallen

Larvik Atletklubb arrangerte regionmesterskap i vektløfting 5-kamp lørdag. Det ble mange gode prestasjoner og et hyggelig sosialt stevne med deltakere fra 10 til 80 år.

Det var også mye publikum innom klubbens treningsrom, som var arenaen til mesterskapet lørdag formiddag.

Av de prestasjonene som uthever seg mest står William Christiansen sine 9 norske rekorder i 102 kg klassen u17, han veide denne gangen rett over grensen for denne klassen for å ta disse rekordene. Her endte han på 106 kg i rykk og 136 kg i støt.

Seniorløfter Rebekka Tao Jacobsen satte også løftene sine flott på plass, RM ble for henne første stevne etter grunntrening etter bommene på EM. I rykk satte hun denne gangen 79 kg og i støt hele 106 kg. Støt og total er tangeringer av hennes personligerekorder. Denne gangen var det nok til å kvalifisere seg til VM senior som går av stabelen i Saudi-Arabia i september. Og klar vinner i senior kvinner på RM.

Juniorløfter Ulrik Lie-Haugen fra Sandefjord, men som løfter for Larvik, satte mange nye personlige rekorder og endte på 95 kg i rykk og 120 kg i støt. Med gode resultater og i friidretten kom han seg så vidt foran William på Regionmesterskapet i gutter 17-18 år. På 3. plass i gutter 17-18 år kom Even Kaasa fra Tønsberg som løftet 46 kg i rykk og 60 kg i støt. Junior løfter Linn Christina Larssen satte ny pers i rykk med 73 kg og tangerte persen i støt med 90 kg, hun vant klassen jenter 17-18 år foran klubbkollega Thea Emilie Gjørtz som også perset seg i rykk og støt med 38 og 48 kg.

I gutter 13-14 år, løftet Rene Myhre fra Tønsberg godt, han gjorde også gode resultater i friidretten, han rykket 55 kg og støtet hele 90 kg,  ble det en andre plass til Jacob Sverdrup, han satte nye perser med 34 kg i rykk og 43 kg i støt, på plassen bak kom Mikkel Lynum Refsdal som perset i rykk med 25 kg og tangerte pers i støt med 30 kg.

I klassen gutter 11-12 år vant Sjur Grimstad med 20 kg i rykk og 30 kg i støt, dette var hans første stevne, her var det og veldig gode prestasjoner i hopp, løp og kast som gjorde at han fikk en god total. I klassen gutter 15-16 år vant Leonardo Løvenfalk, han perset med 50 kg i rykk og 60 kg i støt, her var det nok og flere kg inne, da løftene var veldig stødige og gode.

I klassen gutter 19-23 vant Leonard Sepehri med løft på 108 kg i rykk og 133 kg i støt og mange gode resultater i 3 kampen, han vant foran klubb kollega fra Tønsberg Emil Storskog som tok det lett i løftingen denne gangen.

I klasse 24-34 år for menn vant Ole Christiansen fra Grenland med gode løft på 118 og 150 kg, så vidt foran Nikolaj Ruud fra samme klubb som gjorde det spesielt bra på 3-kampen med over 500 poeng i de 3 øvelsene, kastet på 14,74 m var veldig imponerende. Her løftet også Erlend Raastad veldig godt med 113 kg i rykk og 160 kg i støt, Bjønn Nordjore også han fra Grenland løftet 110-130, det er blitt en god gjeng seniorer nå i Grenland.

I klassen 24-34 for kvinner ble Martina Gregersen fra Grenland nr. 2 bak Rebekka, Martina løftet 50 kg i rykk og 78 kg i støt, hun kastet hele 12,35 m, som gav mye poeng. Merethe Solli også fra Grenland ble nr. 3 etter løft på 68-87. Nr. 4 ble Heidi Johansen fra Tønsberg som løftet 61 og 84.

I veteranklassen ble det sånn det ser ut nå delt ut feil rekkefølge på stevnet pga. feil noterte tall. Det var 3 veldig gode veteraner som alle scoret over 900 poeng på 5 kampen. Med rett tall i protokoll ser det ut som Tom Danielsen fra Larvik så vidt kom seg foran stor løfter Atle Rønning Kauppinen som ledet klart fra løftene. Tom løftet 76-87, men med gode resultater i 3 kamp kom han seg 3 poeng foran Atle fra Grenland som løftet hele 83-112. Tom fikk 981 poeng og Atle 978 poeng. På 3 plass kom regjerende norgesmester i 5 kamp Terje Gulvik fra Larvik som løftet 75-95, og fikk 957 poeng.

Uplassert på RM men med veldig gode resultater i rykk og støt kom Kolbjørn Bjerkholt som i klassen over 80 år løftet 52 kg i rykk og 65 kg i støt. Alle løftene hans var over norske rekorder i 102 kg klassen, internasjonalt er det også over registrerte verdensrekorder i klassen.

Totalt et godt stevne med 25 startende deltakere fra Larvik AK, Tønsberg Kameratene og Grenland AK.