Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Referat fra landslagssamling og regionssamling i Stavern
Bilde1.jpg

Referat fra landslagssamling og regionssamling i Stavern

19. - 23. juni var det både landslagssamling for ungdom og junior, og sommerskole i vektløfting for ungdom og junior i Telemark og Vestfold vektløfterregion. Sommerskolen ble støttet av gjensidighetsstiftelsen som lyste ut midler for aktiviteter for barn og ungdom i skolens sommerferie.

Samlingene startet mandag forrige uke med en lettere rykk- og støtøkt, der trenerne kunne bli bedre kjent med utøverne og utøvernes teknikk. Utøverne fra landslaget sjekket inn på hytter på Solplassen camping og brukte kvelden på kortspill og sosialt. Alle økter startet med felles god oppvarming og tøying etter økter.

Bilde2.jpgFelles god oppvarming før hver økt.


Bilde3.jpg
Felles tøying.


Tirsdag startet dagen kl 8 med en gåtur med lett bevegelse for å få kroppen i gang og forberede utøverne på dagens første løfteøkt. På denne måten ble alle dagene på samlingen startet.

imagex2o1o.png
20 min morgentur med bevegelse på Rakke.


Tirsdagens første løfteøkt bestod av en tung rykkøkt fra heng på 90% der det var mulighet for å gå over om det føltes veldig bra. Her viste blant annet Rasmus en stor pers fra heng på 110kg. Både løftere fra regionen og landslaget deltok på denne økten og tilsvarende på resten av morgenøktene på samlingen. Det var god tid til hvile mellom øktene.

På landslagets kveldsøkt var det fokus på vending fra heng+overstøt etterfulgt av en god frontøkt. Etter hver økt har det blitt gjennomført skadeforebyggende øvelser, men som utøverne har lært også kan være prestasjonsfremmende øvelser. Dagen ble avsluttet med middag og badstue i Stavernhallen.

Bilde4.jpg
Bilde6.jpg
Skadeforebyggende øvelser = prestasjonsfremmende øvelser.


De yngste ungdommene fra regionen hadde dagens andre økter midt på dagen, tirsdag bestod denne av 5-kamp økt og basisøkt i Tufteparken utenfor hallen. Onsdag hadde disse egen teknikkøkt i hallen. Hjelpere på disse øktene var juniorene Linn Christina og Ulrik fra Larvik.

image7kzp8.png

Julie fra Larvik Atletklubb med hjelperne Linn Christina og Ulrik som passer på.


Onsdag var det plan om en løfteøkt på morgenen og stranda på dagen, men værgudene var ikke med oss denne gangen i Stavern, derfor ble det flyttet til dagen etter, noe som viste seg å være lurt. Onsdagen ble derfor to løfteøkter med en middels økt på første økten med styrkerykk og styrkevending, og en lett rykk og støt teknikkøkt på økt nummer to, for oppvarming til torsdagens tunge økt. Det har vært fokus på å jobbe med tekniske oppgaver på øktene og utøverne har vist god framgang.

Etter økt nummer to ble det en samtale om skadeforebygging ledet av Rebekka, hvor det ble mange gode diskusjoner rundt totalbelastning, restitusjon og om hvordan øke treningsvolum. Rebekka fikk også delt sine egne erfaringer om blant annet tiden hennes fra ungdom til junior når hun skulle øke treningsvolum. Middagen denne dagen ble pizza på Solplassen Camping.

imageg9og8.png
Samtale om skadeforebygging.


Bilde9.jpg
Pizza på Solplassen camping.


Torsdag var det tid for samlingens tyngste økt. Her var programmet rykk og støt opp til 96/97% med mulighet for persforsøk dersom formen var veldig god, men selvfølgelig også mulighet for å ta det lettere dersom kroppen sa i fra om det. Det ble satt mange gode løft og utøverne fikk hjelp til å ta hensyn der det trengtes. William fikk ny treningspers i rykk med 105kg og støt 132kg. William: «Overrasket over hva kroppen kan få til selv om jeg følte meg sliten før økta i dag».

Det ble gjort mange gode løft på høye prosenter og etter en god innsats på trening ble det endelig tid for strand og sol. Det ble tid til padling med sup-brett og dobbelkajakker leid fra Stavernopplevelser, etterfulgt av flytebadstue med sjøbad på Stavern flyt, og volleyball på Korntin. Dagen ble avsluttet med én time turnøkt med Thea Gjørtz som instruktør. En aktiv og sosial dag :-)

imageze1lo.png
Padling med sup-brett og dobbelkajakker.imagehso6.png
Turnøkt med Thea Gjørtz som instruktør.

Fredag ble det en lettere løfteøkt for alle på morgenen med fokus på raske løft og stå i overstøtsplitten med kontroll. Ungdommene i regionen hadde en turnøkt midt på dagen mens landslagets utøvere reiste hjem etter en god uke og sikkert en sliten kropp. Som det ble snakket om på samtalen om skadeforebygging kan det være lurt å ta ekstra hensyn på treningene når de er kommet hjem fordi treningsbelastningen nok har vært en del høyere enn mange er vant til.

På landslagssamlingen deltok utøvere fra 14-18 år og på regionssamlingen utøvere fra 12-20 år. Totalt har det vært 20 stk på disse to samlingene. Trenere på samlingene var: Rebekka Tao Jacobsen (Ansvarlig for landslag ungdom) og Jostein Frøyd (Leder i Telemark og Vestfold vektløfterregion og Larvik Atletklubb.

 

ELEIKO