Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Rebekka og Sol med gode prestasjoner i VM
IMG_8838.jpg

Rebekka og Sol med gode prestasjoner i VM

Rebekka Tao Jacobsen fra Larvik AK og Sol Anette Waaler fra Trondheim AK var de første norske løfterne i ilden i VM senior. Begge jentene viste solid innsats i 55 kg-klassens B-pulje.

Rebekka åpnet rykkserien med et lett løft på 77 kg. Etter å ha bommet på 79 kg i andreløftet, var hun offensiv og økte til 80 kg i siste løft. Denne vekta ville dessverre ikke på strake armer, og hun ble stående med åpningsløftet på 77 kg i rykk.

Støtkonkurransen startet bra for Jacobsen med to solide løft på 102 kg og 104 kg. I tredje forsøk ble 107 kg lagt på stangen, noe som ville vært ny norsk rekord! Denne vekta kom dessverre litt frampå og Rebekka ble dermed stående med 104 kg i støt. Dette holdt til en fin 4. plass i støt og en 9. plass totalt i B-puljen.

Sol løfter til vanlig i 59 kg-klassen, men gikk ned en vektklasse til VM. Hun startet rykkonkurransen med to godkjente løft på 83 kg og 86 kg. I siste forsøk prøvde hun seg på 88 kg, som ville tatt henne til topps i klassen. Det ble dessverre bom denne gangen, og hun ble stående med 86 kg og en god 2. plass i rykk. 

I støt fikk Waaler kun åpningsvekta på 102 kg, selv om hun forsøkte seg på 105 kg de to påfølgende løftene. Vektnedgang og sykdom i dagene før konkurransen kan ha spilt mer inn i denne øvelsen. Likevel holdt dette til 3. plass totalt i B-puljen for Sol.

- Alt i alt ein fin konkurranse av jentene! Gratulasjonar til dei, trenarane Jostein og Eskil, samt klubbane Larvik og TAK, melder lagleder Stian Grimseth fra Riyadh.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS