Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / President Stian Grimseth i paneldebatt hos Olympiatoppen
President Stian Grimseth var en del av paneldebatten.
President Stian Grimseth var en del av paneldebatten.

President Stian Grimseth i paneldebatt hos Olympiatoppen

President i Norges Vektløfterforbund (NVF) Stian Grimseth deltok i paneldebatt i regi av Olympiatoppens forskningskonferanse der paneldebattens tema var styrketrening.

Forskningskonferansen som hadde hovedteamet «Den kvinnelige toppidrettsutøveren» ble avholdt på Norges Idrettshøyskole 19. oktober 2023.

- Det var en interessant og bra konferanse med relevante og gode temaer. Innleggene rundt sammenhengen rundt energitilstand (REDs) og treningsbelastning er veldig spennende, det er mange nivå av ubalanse i kroppens energitilstand før det gir tydelige tegn. Nettopp derfor er det viktig at vi som trenere og ledere får mer kunnskap rundt dette viktige temaet. Vi hadde gode faglige diskusjoner i paneldebatten der Gøran Paulsen, Benjamin Jensen og Paul Solberg deltok i tillegg til meg. Jeg setter pris på at Olympiatoppen inviterte meg til denne paneldebatten, sier Grimseth.

Det deltok mer enn 220 deltakere fra over 20 forskjellige idretter, utdanningsinstitusjoner og andre relevante bransjer.

På programmet sto følgende temaer i tillegg til paneldebatten som avsluttet det hele.

• Godt trenerskap (Liv Hemmestad, Fam Lockert, Bieke Gils)
• Ernæring, prestasjon og REDs (Ina Garthe, Monica T. Torstveit)
• Optimising the support of the female athlete (Emma Ross)
• Treningsprosessen hos tidenes kvinnelige klympiske utøver (Guro S. Solli, Marit Bjørgen)

OLT-coach Michael Jørgensen var også godt fornøyd med konferansen.

- Det ble en vellykket konferanse med gode forelesere og svært viktig hovedtema. Vektløfterforbundet har mye kompetanse om kvinnelige toppidrettsutøvere spesielt når det gjelder Solfrid Koanda og Ine Andersson så det var fint at Grimseth deltok i paneldebatten, sier Jørgensen.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS