Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / NVF på internasjonalt seminar i Halmstad
Fra venstre: Generalsekretær i Det Europeiske Vektløfterforbundet (EWF) Milan Mihajlovic, NVF-president Stian Grimseth, NVFs generalsekretær Svein-Erik Edvartsen, generalsekretær i Det Internasjonale Vektløfterforbundet Antonio Urso, Eleikos Vice President International Sales Andreas Andren, Eleikos CEO Erik Blomberg.
Fra venstre: Generalsekretær i Det Europeiske Vektløfterforbundet (EWF) Milan Mihajlovic, NVF-president Stian Grimseth, NVFs generalsekretær Svein-Erik Edvartsen, generalsekretær i Det Internasjonale Vektløfterforbundet Antonio Urso, Eleikos Vice President International Sales Andreas Andren, Eleikos CEO Erik Blomberg.

NVF på internasjonalt seminar i Halmstad

Norges Vektløfterforbunds president Stian Grimseth og generalsekretær Svein-Erik Edvartsen er i helgen på plass i Eleikos hovedkvarter i Halmstad der Det Europeiske Vektløfterforbundet (EWF) og Det Internasjonale Vektløfterforbundet (IWF) arrangerer seminar. Hovedfokus er IWF International Coach License Pilot Program. Det er også mange andre nyheter fra den internasjonale vektløfterfamilien på seminaret.

Grimseth og Edvartsen landet i København i går kveld og hadde to timer i bilen sammen med generalsekretær i Det Internasjonale Vektløfterforbundet (IWF) Antonio Urso (Italia) som har endret en hel del i IWF i løpet av den siste tiden. 

- Urso hadde masse nyheter å fortelle oss og vi skal sørge for at denne viktige informasjonen kommer videre til alle våre klubber og regioner under tinghelgen om 14 dager, sier president Stian Grimseth.

Hovedfokus under seminaret som ble åpnet av IWF President Mohamed Jalood (Irak) og EWF President Antonio Conflitti (Moldova) er IWF International Coach License Pilot Program. Hovedfokus her er at trenere må sertifiseres på ulike nivåer for å sikre så vel utvikling som bekjempelse av doping.

- Vi bruker 40% av vårt budsjett på å kjempe for at vi må bli en 100% ren idrett. Dette er veldig mye penger som vi mye heller skulle brukt på utvikling av idretten vår og på våre medlemsforbund. Dette må vi i IWF jobbe hardt for, men vi klarer ikke dette uten EWF og alle nasjonale forbund. Trenere har også stort ansvar for sine utøvere her. Derfor er dette pilotprosjektet viktig for oss, sa IWF-generalsekretær Antonio Urso under seminaret.

NVF-president Grimseth tok ordet under seminaret og meddelte:

- Dette er svært viktig arbeid som Norge støtter 100%. Trenerne har ett stort ansvar her. Det er trenerne som er tettest på utøverne. Pilotprogrammet er godt forbedret og nå blir veien til mens man går her også, sa Grimseth.

Grimseth mener det internasjonale pilotprogrammet blir viktig for norske trenere, og at når det blir endelig, må det implementeres i trenerløypa i Norsk Vektløfting som også skal oppdateres og moderniseres.

Seminaret avholdes i hovedkvarteret til utstyrsgiganten Eleiko i Hamlstad. Både CEO Erik Blomberg og Vice President - International Sales Andreas Andren er på plass.

- Eleiko er en fantastisk samarbeidspartner for internasjonal vektløfting, og også for NVF og VM 2025. Vi har for lengst inngått slike samarbeidsavtaler for Norge noe vi både er veldig fornøyde med, og stolte av, sier Grimseth.

Generalsekretær Svein-Erik Edvartsen har tidligere erfaring fra internasjonale kongresser, samlinger og seminarer i regi av FIFA, UEFA og IIHF (Det internasjonale Ishockeyforbundet), men er for første gang på den internasjonale vektløfterarenaen.

- Så langt har det vært veldig interessant å bli kjent med både personer fra den internasjonale vektløfterfamilien og fra Eleiko. Både IWF og EWF hadde lagt merke til videoene som Marius Tandberg laget i forbindelse med NM forrige helg og spurte meg om de kunne få dele disse i sine kanaler. Det er jo bare helt fantastisk, sier Edvartsen før han legger til.

- Grimseth kjenner alle så det er fint for meg å ha han som reiseleder siden jeg er førstereis.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS