Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Norske utøvere på Comines
IMG_5811[53].jpeg

Norske utøvere på Comines

Norge deltok med et lag i en fransk lag cup, i Comines, på grensen til Belgia. Laget bestod av Rasmus Aune (Hitra), Sol Anette Waaler (Trondheim AK) , Rebekka Tao Jacobsen (Larvik) og Kim Eirik Tollefsen (Tønsberg).

Første norske løfter var junior Rasmus i andre pulje, han løftet 100 kg i rykk og 135 kg i støt.

I Pulje 3 løftet både Rebekka og Sol. Rebekka løftet 78 kg i rykk, og i støt ble det etter 2 gode løft en ny pers med 107 kg i siste løftet. Sol løftet flott 83 kg i første men så ble det dessverre 2 bomløft. I støt startet det og med en bom, men så ble det 2 gode løft og 104 kg i siste. Støtet til Rebekka på 107 kg gjorde at hun akkurat passerte Sol og ble beste deltaker, De fikk 259 og 258 poeng.

I pulje 4 løftet Kim Eirik løftet 140 kg og 175 kg. Denne gangen løftet Kim Eirik lettere løft for å ta hensyn til kroppen. Trenere på laget var Eskil Forås og Fredrik Paulsberg, begge fra Trondheim. Totalt ble dermed det norske laget nr 2 i lag konkurransen bak Irland og Rebekka vant kvinneklassen med 259 poeng.

Konkurransen var en minne cup til ære for Edmond Decottignies, og bestod av deltakere fra Frankrike, Belgia, Tyskland, Irland, Storbritannia, Nederland, Iran, Algeria, Sveits og Norge.


NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS