Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Marit Årdalsbakke nominert til utøverkomitéen i Norges Idrettsforbund
783e7d6f-7c62-4bc2-b307-3c116fae01ab.JPG

Marit Årdalsbakke nominert til utøverkomitéen i Norges Idrettsforbund

Norges Vektløfterforbund (NVF) har etter en prosess blant våre landslagsutøvere valgt å nominere Marit Årdalsbakke til utøverkomitéen Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

Årdalsbakke som representerte NVF og Norge på en utmerket måte i EM i Armenia for kort tid siden, ble 2. mai formelt nominert til utøverkomiteen i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

- Det er kjekt å få tillit som utøverrepresentant fra NVF og veldig spennende og morsomt å få lov å bli innstilt til utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund. Det å få lov til å ha ei stemme for utøverne, og å kunne være med å gjøre endringer og ytre utøverne sine meninger, er en viktig oppgave som jeg ser på som veldig givende og spennende. Jeg håper jeg blir valgt inn og får lov til å være en del av utøverkomiteen til Norges Idrettsforbund, sier Marit Årdalsbakke.

Under EM i Armenia, og i etterkant, gjennomførte NVF en undersøkelse og prosess blant alle utøvere som har signert landslagskontrakt når det gjelder NIFs utøverkomite.

- Kriterie nummer én for å bli nominert fra NVF er følgelig at den nominerte har signert landslagskontrakt og oppfyller valgbarhetskravene i vedtektene til NIFs utøverkomite, sier generalsekretær i Norges Vektløfterforbund Svein-Erik Edvartsen.

Årdalsbakke brukte sine kvaliteter og muskler under EM i Armenia på plattingen, og hun var heller ikke redd for å si hva hun mente da NRK kontaktet henne i etterkant av mesterskapet: Opprørte vektløftarer kjenner seg snytt: - Vil vise at dei har makt

- Vedlagt følger CVen til Årdalsbakke som etter NVFs oppfatning taler for seg selv – herunder hun er etter vår vurdering en meget god kandidat til UK, skriver Edvartsen i den formelle nominasjonen som er sendt NIFs utøverkomite.

Nominasjonen kan leses i sin helhet ved å klikke her.

CVen til Årdalsbakke kan leses ved å klikke her.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS