Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Mariell og Edle klare for å vise styrke i EM
Skjermbilde 2023-07-08 kl. 11.36.50.png

Mariell og Edle klare for å vise styrke i EM

I dag, lørdag, er det Mariell E. Hellevang og Edle Eik Litland sin tur til å vise styrke i EM ungdom i Moldova. Mariell løfter kl. 1200 norsk tid, og Edle løfter kl. 1600 norsk tid.

Først ut kl. 1200 i dag er Hellevang, som i dag skal konkurrere i 76 kg-klassen i U15. EM ungdom i Moldova er hennes første store internasjonale stevne.

- Mariell er i god form og hadde en fin gjennomkjøring i treningshallen i Moldova på torsdag. Hun er spent og gleder seg til å løfte, sier trenere Gunnar Reiakvam og Børge Aadland.

Norge har tidligere en 7. plass som beste plassering i U15. Med Mariell i god form kan det bli spennende å se om denne bestenoteringen ryker i dag.

Neste norske løfter ut er Edle E. Litland som løfter i 71 kg-klassen i U17, kl. 1600. Litland er tross sin unge alder en erfaren løfter og deltar i dag på sitt tredje strake EM for ungdom. Trenerne Aadland og Reiakvam er optimistiske

- Edle har aldri vært sterkere eller i bedre form. For tre uker siden fikk hun nye perser i både rykk, støt og knebøy, noe som ville tilsvart norsk rekord sammenlagt for ungdom i 71 kg-klassen.

Med dette i bakhodet kan man kanskje håpe på forsøk på ny norsk rekord i både rykk og støt i ettermiddag. Bronsemedaljen har de siste årene blitt utdelt på mellom 101 og 103 kg i Edles klasse i EM. I følge Edle og trenerne støtet hun 100 kg for tre uker siden.

Det er altså duket for en spennende dag i EM ungdom i Moldova!


Begge puljene kan følges live på: EWFSPORT.TV 
NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS