Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / IDRETTSSTYRET SIER JA TIL NASJONALANLEGG FOR VEKTLØFTING
1.jpg

IDRETTSSTYRET SIER JA TIL NASJONALANLEGG FOR VEKTLØFTING

Styret i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité vedtok i sitt styremøte 14. mars 2023 at de sier JA til nasjonalanlegg for vektløfting i Førde.

President i Norges Vektløfterforbund (NVF) Stian Grimseth har lenge jobbet for å få til dette.

- Det er i dag seks nasjonalanlegg i Norge og bare ett av disse er for en sommeridrett. Norges Vektløfterforbund er både stolte og ydmyke over denne tillitten fra Norges Idrettsforbund, og vil stå på videre for å vise oss tillitten verdig. EM 2016 i Førde ble utropt til det beste EM noensinne. Ambisjonen for VM 2025 som er tildelt Førde by er medaljer til norske utøvere, samt at de samme velvalgte ordene nok en gang skal oppsummere mesterskapet. Kvaliteten Sunnfjord Kommune og alle de frivillige både i og utenfor vektløftermiljøet har vist med Førde som vertskapsby for internasjonale mesterskap, samt ett vektløfterforbund i sterk utvikling, tror jeg er noe av bakgrunnen for det positive vedtaket i Idrettsstyret, sier Grimseth.

Se en av flere presentasjoner fra Grimseth her.

Idrettsstyrets vedtak lyder som følger:

  1. Idrettsstyret vedtok etter søknad fra Norges vektløfterforbund å innstille til Kulturdepartementet på at Førde Arena skal bli nasjonalanlegg for vektløfting.
  2. Idrettsstyret forutsetter at arenaen innfrir krav til å avholde internasjonale mesterskap.

- Fra Norges Idrettsforbund sitt ståsted er vi glade for å kunne innstille Førde Arena som nasjonalanlegg for vektløfting. Førde har stolte tradisjoner som arrangør av store internasjonale konkurranser i vektløfting. Dersom Kulturdepartementet godkjenner innstillingen, vil dette ha stor betydning for denne idretten, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Sunnfjord kommune har vært – og er en svært viktig støttespiller for Norges Vektløfterforbund.

- Dette er veldig gledelig, og en stor annerkjennelse av det sterke vektløftermiljøet vi har i Sunnfjord. Å bli innstilt som nasjonalanlegg er en stor ære og en fjær i hatten til alle som i mange år har jobbet for å få til dette. Et slikt anlegg vil tjene flere idretter i regionen vår, sier ordfører i Sunnfjord Kommune Jenny Følling.

Leder i Sunnfjord Idrettsråd Jan Herstad er også strålende fornøyd med Idrettsstyrets vedtak.

- Idrettsstyrets innstilling gjør Sunnfjord til norsk vektløftings Mekka. Dette er en stor annerkjennelse til alle i Sunnfjord som har jobbet med - og for vektløfting helt siden 1970-tallet. Målrettet og lang satsing over tid på vektløfting har gitt Sunnfjord en unik mulighet til å ta norsk vektløfting til nye høyder og mål. Tusen takk til NIF som har forstått hva dette vil bety for idrettsbevegelsen i distriktene og dermed hele nasjonen, sier Herstad.

Eventuelle spørsmål kan rettes til:
President Stian Grimseth, tlf. 913 60 531

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS