Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Gull og sølv til Ragnar Holme i EM
Fra venstre: Håvard Røyseth, Ragnar G. Holme og Runar Klungervik
Fra venstre: Håvard Røyseth, Ragnar G. Holme og Runar Klungervik

Gull og sølv til Ragnar Holme i EM

Ragnar G. Holme fra Tambarskjelvar IL satt europamesterskapets siste og tyngste løft. Det holdt gull i støt og sammenlagt-sølv i klasse +109 kg U23.

I mesterskapets siste dag var det endelig klart for den tyngste vektklassen, +109 kg. Her skulle også Holme som siste norske utøver vise seg på den store scenen i EM junior og U23 i Bucuresti, Romania.

Ragnar startet rykkonkurransen med et lett åpningsløft på 160 kg. Deretter økte han med 164 kg på stangen for å kjempe om medaljeplass, men både andre- og tredjeløftet kom litt frempå. Holme ble dermed stående på en 4. plass i rykk.

Starvekten i støt ble satt til 193 kg. Dette løftet gikk rett på strake armer og Ragnar sikret dermed minimum bronsemedaljen. Holme var nå midt i en spennende medaljekamp i både støt og sammenlagt. I andreløftet ble det økt til 200 kg for å klatre ytterligere opp på plasseringslisten, noe han også klarte med glans. Det vakte dermed stor spenning da Ragnar gikk ut for å ta det siste løftet i støtkonkurransen.

- I siste forsøk la vi på til 204 kg. Ragnar var da siste mann ut og denne vekta måtte vi ha for å klare en 2. plass totalt. Ragnar gjorde et meget solid løft og tok dermed et fantastisk gull i støt og sølv sammenlagt, melder de stolte trenerne Håvard Røyseth og Runar Klungervik fra Romania.

Runar Klungervik, som har fulgt opp alle de åtte norske utøverne under EM i Bucuresti, oppsummerer de norske prestasjonene og mesterskapet slik:

- Vi kunne ikke hatt en bedre avslutning på dette mesterskapet! Det har vært en glede å coache de norske utøverne på EM junior og U23. De har alle gjort en god jobb med forberedelsene mot dette mesterskapet, og de har alle tatt gode plasseringer. Det er bare å glede seg til neste års EM! 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS