Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Flott løfting på Hanna og Sandra i junior-EM
IMG_7318.JPG

Flott løfting på Hanna og Sandra i junior-EM

Sandra Nævdal fra AK Bjørgvin og Hanna Maroofi fra Christiania AK gjorde en god figur i klasse -59 kg B.

Sandra er en erfaren løfter og startet konkurransen med tre knallgode rykk på 70-73-76 kg. Hun åpnet støtserien litt uheldig hvor hun bommet overstøtet på 88 kg, men neste forsøket på 88 kg satt perfekt. I siste løft på 91 kg satt hun en god vending, men det ble dessverre en hårfin bom i overstøtet.  

- Sandra har ikke hatt en helt optimal oppkjøring mot dette EM-et, men hun viste likevel svært god innsats, sier Ine Andersson.

EM junior er Hannas første internasjonale konkurranse. Maroofi fikk en flott start med to godkjente rykk på 73kg og 76 kg. I siste rykk hadde hun 79kg på strake armer. Løftet ble godkjent av dommerne, men senere underkjent av juryen på grunn av bevegelse i albuen. I støt hadde satte hun to gode løft på 88 kg og 91 kg. På siste forsøk gikk hun opp til 93kg for å prøve å sette ny pers på 2 kg, men den kom dessverre frampå i vendingen. Hun fikk en total på 167kg som er 1kg unna hennes beste resultat.

- Dette er veldig bra til å være Hannas første internasjonale konkurranse. Vi i trenerteamet er stolte over jentene, og gratulerer med flott løfting!

ELEIKO