Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Bronse til Ine Andersson i IWF Grand Prix
19533437-6303-4459-a756-d31ed1908404.JPG

Bronse til Ine Andersson i IWF Grand Prix

Ine Andersson tok ny personlig rekord i rykk i IWF Grand Prix i Havana, Cuba. Det holdt til en flott bronsjemedalje!

Ine Andersson og Solfrid Koanda er for øyeblikket i Havana i Cuba for å delta i IWF Grand Prix I, som er en av kvalifiseringskonkurransene til OL i Paris 2024. Ine sin pulje (64kg A) løftet tirsdags kveld, og i følge Stian Grimseth ble det en god rykkonkurranse for Andersson:

- Ine startet på 90 kg i rykk, og fikk ny personlig rekord med 92 kg i andre forsøk. I sitt tredje forsøk på 93 kg ble det dessverre ikke klaff denne gangen, men en fin tredjeplass i rykk for støtspesialisten Andersson.

Selv om det ble en meget vellykket rykkøvelse så ble ikke støtdelen som forventet. Ine gjorde tre gode forsøk i støt, men da konkurransen var over viste scoretavlen tre underkjente. 

- Dessverre så var det ikke dagen for Ine i støt. Hun startet på 118 kg og etter fantastiske vendinger ville det seg ikke i overstøtet. På andre løft fikk hun en kjenning i hofteleddsbøyeren og dette forsterket seg i siste forsøk. Dette var trasig for Ine som på en normal støtdag ville ha tatt gull i både den øvelsen og sammenlagt, sier Grimseth.

Vi gleder oss over at Ine har tatt nye steg utviklingsmessig denne våren og ønsker henne god rehabilitering! Neste mulighet for kvalifisering til OL i Paris 2024 er VM i Riyadh, Saudi-Arabia i september.

Det internasjonale vektløfterforbundet (IWF) har også skrevet en flott artikkel om Ine Andersson etter konkurransen i Havana: Ine Andersson (NOR): Overcoming adversity with determination

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS