Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Arne Grostad takker av etter 22 år som ansatt i NVF

Arne Grostad takker av etter 22 år som ansatt i NVF

Arne Grostad (71) takker av etter å ha vært ansatt i 22 år i Norges Vektløfterforbund. Han hylles av president i Norges Vektløfterforbund (NVF) Stian Grimseth, og blir også tildelt pris for sin flotte innsats i alle disse årene fra Det Europeiske Vektløfterforbundet (EWF). Det melder EWF-president Antonio Conflitti.

Arne Grostad har en særdeles lang fartstid å se tilbake på innen vektløfting. Se bare her:

  • Medlem og leder i trening og utdanningsutvalget i NVF i flere år
  • Lagleder og teamleder for landslag ved internasjonale mesterskap i flere år
  • Teamleder ved OL i Beijing 1998.
  • Styremedlem i NVF 1993 – 1997
  • Visepresident i NVF 1997 - 2001                      
  • 2001 - 2017 Sportsjef med utdanningsansvar
  • 2017 - 2022 Generalsekretær
  • 2023 - Seniorkonsulent.

Grostad som har tatt trenerstigen inkludert diplomtrener i regi av NTNU – NIF, og dommer TO II, har i alle år representert Nidelv IL i Trondheim. Han har formelt sin siste arbeidsdag i NVF 30. juni 2023 og trer da inn i pensjonistenes rekker.

- Jeg takker for tiden jeg har hatt i NVF, den har vært en lang reise og nå stopper den. Jeg takker for den tillit alle presidentene jeg har tjent oppgjennom årene har gitt meg.  Jeg vil spesielt nevne det gode samarbeidet som jeg har hatt med Tryggve Duun i flere 10 år, det har vært lærerikt og givende på alle måter. Det er en stor glede å registrere at styrketrening nå har blitt akseptert og populært i samfundet. Jeg ønsker NVF lykke til videre bla med VM 2025 på hjemmebane. Tilslutt en hilsen til alle  de jeg har møtt på reisen, mange er blitt gode venner, sier Grostad.

Som aktiv var Grostads beste periode på slutten av 70 tallet og begynnelsen av 80 tallet med deltakelse i både EM og VM. Tyngste rykk ble satt ved NM lagfinalen 1981 med 163 kilo. Personlig rekord i støt er 190 kg. 

- Grostad har vært ansatt i NVF i 22 år og har gjort en svært god jobb. Han ble generalsekretær i 2017 og går nå inn å pensjonslistens rekker til sommeren. Jeg vil på vegne av NVF takke Grostad for sin gode innsats han har nedlagt for forbundet i alle disse årene, sier president Stian Grimseth.

Grostad har de siste fem månedene var seniorkonsulent i NVF og overført sin brede kompetanse til ny generalsekretær.

- Det har vært – og er veldig nyttig for meg som nyansatt at Grostad er en del av administrasjonen i mine seks første måneder som generalsekretær. Jeg er videre meget tilfreds med at Grostad har meddelt at han fortsatt ønsker å være en del av den fantastiske vektløfterfamilien og at vi ikke mister hans erfaring og kompetanse. Det kan bli aktuelt for NVF å leie inn Grostad til enkeltoppgaver for fremtiden, og han har selv meddelt at han ønsker å være en del av kommende nasjonale mesterskap. Selv om Grostad er 71 år, opptrer han som om han er 30 år yngre som arbeidstaker, sier nåværende generalsekretær Svein-Erik Edvartsen.

President Grimseth takket offisielt av Grostad under banketten knyttet til NM i Trondheim i mars tidligere år, der klubben i hans hjerte – Nidelv IL – var teknisk arrangør. Der kom det også hilsen fra presidenten i Det Europeiske Vektløfterforbundet Antonio Conflitti som meldte følgende:

- Mr. Arne, som jeg vet vil du i juni avslutte din jobb i Norges Vektløfterforbund. Du har jobbet for vektløfting veldig lenge. Du har forbedret norsk vektløfting mye, og vi er stolte også i Europa for din lange og flotte jobb og støtte til sporten. Jeg ønsker deg ett flott og langt liv sammen med oss fordi jeg er sikker på at du vil forbli i vår vektløfterfamilie sammen med våre venner i Norge, og la meg nå annonsere for deg at du vil få en pris fra Det Europeiske Vektløfterforbundet for din lange og flotte jobb for vektløfting.

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS