Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Antidoping Norge og Norges Vektløfterforbund = sant
Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge og NVFs generalsekretær Svein-Erik Edvartsen.
Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge og NVFs generalsekretær Svein-Erik Edvartsen.

Antidoping Norge og Norges Vektløfterforbund = sant

Det ble i dag avholdt møte mellom Antidoping Norge og Norges Vektløfterforbund. Det har alltid vært godt samarbeid og nå skal dette forsterkes ytterligere.

Norges Vektløfterforbund er naturligvis meget opptatt av antidopingarbeidet.

- Noe av det første jeg gjorde da jeg startet i jobben i januar i år var å sjekke om alle våre klubber var sertifiserte som rene idrettslag. Antidopingarbeidet er svært viktig for hele vektløfter-verden og Det Internasjonale Vektløfterforbundet (IWF) har virkeliglig tatt grep her etter at nytt regime kom på plass. For kort tid siden bekreftet IOC at vektløfting er tilbake på programmet for OL 2028 i Los Angels, sier generalselretær Svein-Erik Edvartsen.

Les mer om det her

- Vi ser frem til tett samarbeid med Antidoping Norge fremover og kommer til å invitere de til våre felles møteplasser. Det er viktig med bevisstgjøring i hele vår organisasjon selv om vi heldigvis ikke har store problemer med doping i vår idrett i Norge, sier Edvartsen.

Antidoping Norge ble opprettet 3. juni 2003 av Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) og Kultur- og kirkedepartementet (KKD) som en uavhengig stiftelse. Dette for å sikre at kontroll og påtalevirksomheten av dopingsaker organiseres uavhengig av NIF og staten. Tidligere var det NIF som selv organiserte dopingkontrollene. Nå er Antidoping Norge klart atskilt fra den virksomheten de er satt til å kontrollere. NIF og departementet utnevner styret, men har for øvrig ingen direkte innflytelse på Antidoping Norges arbeid.

- Vektløfting er en idrett som har høy prioritet i antidopingarbeidet. Forbundet er en viktig samarbeidspartner for å forhindre doping og sørge for for like konkurransevilkår, sier daglig leder i Antidoping Norge Anders Solheim.

 

NLP logo ELEIKO Berge Rederi AS