Vektløfting / Nyheter / 2022/23 / Referat fra 18th International Women’s GP i Østerrike

Referat fra 18th International Women’s GP i Østerrike

Norge deltok med stor tropp på 18th International Women’s Grand Prix. Konkurransen ble avholdt i Power Sport Park i den Østerrikske byen Dornbirn, 30. juni - 1. juli.

Stevnet gikk over to dager med veteraner, 49, 64, 81, 87 og 87+ på fredag og 55, 59, 71 og 76 på lørdag. Puljene i dette stevnet deles inn etter påmeldte resultater, så det ble stort sett jevne og gode puljer for utøvere, og hektisk for trenere når det blir muligheter for store variasjoner i når utøvere skulle inn på podiet.

Fredag løftet Lone Kalland fra Tambarskjelvar i 81 klassen. Med alle rykk godkjent og 86 kg som beste og 106 kg i støt fra åpningsløft. Men selv om det ble med vending på 110 kg, holdt det til seier i klassen.

Lone med 86 kg i rykk.

Lørdag løftet resten av det norske laget. I B-puljen løftet juniorene Trine Endestad fra Tambarskjelvar og Linn Christina Larssen fra Larvik. Trine rykket 72 kg flott og støtet 88 kg, hun hadde gode persforsøk på 75kg i rykk og 91kg i støt, men gikk ikke denne gangen. Linn Christina rykket 75 kg og støtet 94 kg, begge løft nye personlige rekorder. Med dette resultatet ble hun nest beste u18 løfter på stevnet, og passerte den ene deltakeren i a puljen i 76 klassen, og sikret dermed 3. plass i klassen.

Vinner i 76 A-pulje og beste u20 løfter på stevne ble Tine Pedersen fra Tambarskjelvar som viste veldig bra løft og rykket 87 kg og støtet 109 kg, begge løft er personlige rekorder. Tine hadde og forsøk på 90 i siste rykket men vekten kom bak i sitt, prøvde også på 111. Her ble det og en hard kamp om klasse seier med Tinna Ringsaker fra Spydeberg, Tinna klarte alle rykkene, 87 kg som beste. I støt ble det åpningsløft på 107 kg og gode forsøk på 111 som ville gitt pers og seier i klassen.

image32pw.pngLinn Christina med 75 kg i rykk.

imageuvcdp.pngTrippel norsk i 76 kg-klassen.

I 71 kg-klassen løftet Melissa Schanche i jevn klasse, løftene var ikke som hun ønsket seg og ender med 78 og 95 kg, de fire første plassene hadde alle forsøk på 100 kg i siste støtet. Men alle bommet her, og da ble det andre plass denne gangen.

imagep06bc.pngMelissa med sølv i 71 kg-klassen.

I 59 klassen løftet Rebekka Tao Jacobsen fra Larvik. I rykk ble det jevnt, med alle løft godkjent endte hun på 80 kg, 1 kg foran iren, og ene fra Tyskland forsøkte 81 men bommet. I støt gikk også alle løftene og ny pers med 108 kg i siste. Da ble det klasseseier og poengseier på stevnet med 264 poeng. Tinna ble her nr. 5 med 232,33 poeng, tett foran vinner i junior Tine som fikk 232,30 poeng.

Rebekka med ny pers i støt, 108 kg.

Rebekka med bestemannspris i seniorklassen.

Løfterne fra Spydeberg, Tambarskjelvar og Larvik deltok felles på et lag fra Norge i lagkonkurransen, og vant denne foran Tyskland og Sveits.

imagea9thb.pngNorge vant lagkonkurransen.

imageakx3.pngDet ble mange medaljer og pokaler til Norges sterke lag.

Takk til Konrad Högg for et flott stevne og arrangøren i Dornbirn for gjennomføring. Ledere fra Norge var Jantsen Øverås og Jostein Frøyd.